21 Şubat 2020 14:04

Ankara Batıkent'te köpekleri zehirleyen 3 kişi serbest bırakıldı

Ankara Batıkent'te 16 sokak köpeğini zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle ceza alan 3 kişi, tutuklamaya itiraz edilmesi sonucunda serbest bırakıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ankara Batıkent’te 16 sokak köpeğini zehirleyerek öldürdüğü gerekçesiyle 27 Ocak’ta 10’ar yıl hapis ve 15’er bin TL para cezasına çarptırılan 3 kişi tutuklamaya itiraz edilmesi sonucunda Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Ankara Barosu Toplumsal Davalar ve Hukuk Araştırmaları Merkezi, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi, Hayvan Hakları ve Etiği Derneği'nden avukatların izlediği davada 27 Ocak günü “sahipli hayvanı öldürmek suretiyle mala zarar verme” suçundan 2’şer ve zehrin niteliği, olay yerinin park alanı olması, çocukların da burada oynaması gibi unsurları dikkate alarak “çevreyi kasten kirletmek suçlarından” 8'er yıl hapis cezası ve 15’er bin para cezasına çarptırılmışlardı.

İlk defa bir hayvan katlinin hapis cezasıyla sonuçlandığı dava henüz kapanmamakla beraber, Adana ve Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu davanın takipçisi olduklarını belirtti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP kongreye gidiyor: Demokratik iş birliğine hazırız

SONRAKİ HABER

Cerrahpaşa'nın pili bitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...