21 Şubat 2020 11:43

Kale Pratt işçileriyle dayanışma çağrısı

İzmir'de sendikaya üye oldukları için işten atılan Kale Pratt&Whitney işçilerinin mücadelesi sürüyor. Birleşik Metal-İş, işçiler için 25 Şubat'ta düzenleyecekleri eyleme katılım çağrısı yaptı.

Fotoğraf: Birleşik Metal-İş

Reklam

İzmir'deki Kale Pratt&Whitney’de Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi sürüyor.

İzmir Gaziemir Ege Serbest Bölge’de Türkiyeli Kale Grubu ile Amerikalı Pratt&Whitney ortaklı ve ağırlıklı olarak F-35 savaş uçaklarının motor parçalarının üretildiği Kale Pratt&Whitney Uçak Motor Sanayi fabrikasında çalışan işçiler, Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atıldı.

İşten atılan işçiler direnişe geçerken, Birleşik Metal-İş tarafından yapılan açıklamada, “Kale Pratt&Whitney yönetimi, bir yandan sendika üyesi işçileri işten çıkarıyor, diğer taraftan sendikanın yeterli çoğunluk sağlanmasını önlemek için işyerine SGK kayıtlarında yeni işçi girişi yapıyor. Bu büyük bir adaletsizlik, hukuksuzluk, yasa kural tanımazlıktır” dendi.

Açıklamada, “Sendikaya tahammül edemeyen; işverene yasaları ve Anayasa’yı hatırlatmak için, bu yasa tanımaz ve insanlık dışı tutum karşısında sessiz kalmayacağımızı haykırmak için, konfederasyonumuz DİSK’in Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve DİSK Genel Sekreteri, Sendikamız Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve metal işçilerinin katılımıyla; 25 Şubat 2020 Salı günü saat: 15.30’da yaşanan hak ihlalleri ile ilgili basın açıklaması düzenlenecektir. Tüm sendikaları, demokratik kitle örgütlerini ve emekten yana güçleri ve siz değerli basın mensuplarını Kale Pratt&Whitney işçilerinin taleplerini kamuoyuna duyurmaya ve dayanışmaya davet ediyoruz” çağrısı yapıldı. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam