21 Şubat 2020 11:30

Birleşik Krallık’ta üniversite personellerinin 14 günlük grevi başladı

Birleşik Krallık’ta 74 üniversitenin personelleri emekli maaşları, ücretleri ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi talebiyle 14 gün sürecek bir greve başladı.

Fotoğraf: @ucu.campaigns/Facebook

Paylaş

Birleşik Krallık’ta 74 üniversitenin personelleri emekli maaşları, ücretler ve çalışma şartları nedeniyle 14 gün sürecek bir greve başladı.

Üniversite ve Kolej Birliği (UCU) tarafından yapılan açıklamada, 50 bin üyenin iş yükü, ücret, cinsiyete dayalı yüzde 15’lik maaş farkı, artan geçici işçilik ve üniversiteler emeklilik programındaki (USS) personel emekliliklerindeki değişiklikler nedeniyle harekete geçileceği vurgulandı.

UCU’nun internet sitesindeki grev duyurusunda, UCU Genel Sekreteri Jo Grady’nin konuya ilişkin olarak, “Bu haftaki grev dalgası daha fazla üniversiteyi ve öğrenciyi etkileyecek. Eğer üniversiteler daha fazla etkilenmek istemiyorlarsa, artan emekli maliyetleriyle ilgilenmeleri ve ücret ve çalışma şartları konusundaki sorunları çözmeleri gerek” dediği belirtildi.

Grevin yanı sıra birlik üyeleri sıkı sıkıya sözleşmeye göre çalışmak, mevcut olmayan meslektaşlarının yerlerini doldurmamak ve grevler sırasında yapılamayan dersleri yeniden programlamayı reddetmek de dahil olmak üzere diğer eylem biçimlerine de yer veriyorlar.

Grev kapsamına giren kurumlar arasında Oxford ve Cambridge Üniversiteleri gibi önde gelen üniversiteler de bulunuyor.

UCU tarafından 20 Şubat’ta başlatılan ve 1 milyondan fazla öğrenciyi etkilemesi beklenen grev 13 Mart’a kadar sürecek. Benzer bir grev dalgası 2018 yılının şubat ve mart aylarında da gerçekleşmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

SONRAKİ HABER

Evrensel ve BirGün'e ilan kesme cezası Fuat Oktay'a soruldu, Oktay madde hatırlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa