20 Şubat 2020 18:10

Direnişteki Vip Tekstil işçilerini Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ziyaret etti

94 gündür direnişlerini sürdüren Vip Tekstil işçilerini, İstanbul Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar ziyaret etti.

Vip Tekstil işçilerini ziyaret eden Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Vip Tekstil işçilerini direnişlerinin 94. gününde İstanbul Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği üyesi kadınlar ziyaret etti. İşçilere seslenen dernek başkanı Adile Doğan, “Siz kazanırsanız hepimiz kazanacağız” dedi.

"KRİZ SADECE YOKSULLUK GETİRMİYOR KADINA ŞİDDETİ ARTIRIYOR"

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü öncesinde direnişteki kadınlarla bir araya gelmenin önemine dikkat çeken Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, "Kendi bulunduğumuz alanlarda, mahallemizde, derneğimizde, başka fabrikalarda, işçi kadınlar içerisinde Vip Tekstil direnişini anlatıyoruz" dedi. Artan ekonomik krizin yükünün işçi kadınların omuzlarında olduğunu dile getiren Doğan, "Kriz sadece yoksulluk getirmiyor, kadın işçilerin hayatındaki şiddeti de arttırıyor" dedi. Deriteks Sendikasının mücadeleci geleneğine vurgu yapan Doğan, güvenceli çalışmayı sağlamanın sendika için bir görev olduğunu hatırlattı. “Biz de bu görevi büyütmek, dayanışmayı büyütmek için buradayız” diyen Doğan, “Direnişiniz, direnişimizdir. Siz kazanırsanız, hepimiz kazanacağız" şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ: İŞÇİLERİN SENDİKALI OLARAK İŞE İADESİ

Direniş çadırında bulunan Deriteks Tuzla Şube Başkanı Binali Tay, usta, şef ve patron baskılarının devam ettiğini anlattı. "İşçileri baskıyla, para vermeyi teklif ederek vazgeçirmeye çalıştılar" diyen Tay, "Deriteks Sendikası ve direnişçi arkadaşlarımızın birlikte hareket etmesi buna izin vermedi" şeklinde konuştu. Ziyaretleri için Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğine teşekkür eden Tay, "Hedefimiz arkadaşlarımızın işlerinin iade edilmesi ve Vip Giyim işçilerinin sendikalı bir şekilde çalışmasıdır" dedi.  (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ambulans şoförüne bıçak çeken hasta yakını tutuklandı

SONRAKİ HABER

Irak, koronavirüs nedeniyle İranlılara vize vermeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...