20 Şubat 2020 14:25

Bahadır Barajında çatlama meydana geldi: 2 köy boşaltılıyor, 4 köyde okullar tatil

Uşak’ta Bahadır Barajının alt bölgesinde oluşan çatlaklar nedeniyle, Banaz ilçesine bağlı Hatipler ve Banaz köylerinin tedbiren boşaltılmasına karar verildi. 4 köyde okullar tatil edildi.

Bahadır Barajı

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Uşak'ın Banaz ilçesindeki Bahadır Barajının alt bölgesinde oluşan çatlaklar nedeniyle içindeki suyun Sıracevizler Barajına boşaltılmaya başlandığı bildirildi. Barajdaki patlama ihtimaline karşı çevredeki 4 köyde okullar tatil edildi, derenin yakınındaki evlerde yaşayan vatandaşlar da dikkatli olmaları konusunda yapılan anonslarla uyarıldı.

4 KÖYDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Barajın çatlaklardan dolayı patlaması ihtimaline karşı ise Bahadır, Hatıplar, Güllüçam ve Banaz köylerinde okullar tatil edildi. Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise Bahadır Barajının olduğu bölgede inceleme yaparak, yetkililerden bilgi aldı.

Konuyla ilgili Uşak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Uşak'ın Banaz İlçesi Sıracevizler Deresi üzerinde yer alan Bahadır Göleti'nde, bugün sabah saatlerinde gövde dolgusunun akışa göre sağ tarafında su çıkışı gözlemlenmiştir. Göletten çıkan suyun bölgede herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü ekiplerince anında güvenlik önlemleri alınmış, yetkili makam ve mercileri bilgilendirilerek, vatandaşlar uyarılmıştır. Su çıkışının artmaması ve gölet gövdesinin daha fazla hasar görmemesi için dip savak vanaları açılmış, boşaltma işlemlerine başlanmıştır. Olay nedeni ve oluş şekli ile ilgili çok yönlü incelemeler sürmektedir” denildi.

Olay nedeni ve oluş şekli ile ilgili çok yönlü incelemelerin sürdüğü belirtilen açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: “DSİ 2. Bölge yetkilileri ile yapılan değerlendirmede, yağışın da artması ve yarın da devam edeceği öngörüldüğünden, dere yatağı güzergahında bulunan 584 nüfuslu Bahadır ve 778 nüfuslu Hatipler köylerimizin tedbiren tahliyesine karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın Banaz ilçe merkezindeki  otel, pansiyon, yurt ve diğer kamu binalarında barındırılmaları planlanmıştır.” (Uşak/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Simfer’de zam verildi ama tıraş parası kadar

SONRAKİ HABER

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...