13 Nisan 2011 13:12

Mübarek kaçıyor

MISIR halkı yıllardır kendilerini baskı altına alan ve her türlü demokratik hareketİ şiddetle ezen Eski Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’in yargılanmasında kararlı davranıyor.Mübarek’in çevresinden biri olan ve Mübarek sonrası atanan Tantavi’yi de istifaya zorlayan göstericiler protestolarına devam etti.HASTAN

Mübarek kaçıyor
Paylaş

Mübarek’in çevresinden biri olan ve Mübarek sonrası atanan Tantavi’yi de istifaya zorlayan göstericiler protestolarına devam etti.

HASTANE BAHANE

Halk ayaklanmasıyla 11 Şubatta alaşağı edilen Mübarek, yargılanma kararının kesinleşmesinin ardından kalp krizi geçirdi ve Şarm el Şeyh’teki hastahaneye kaldırıldı. Mısırlılar ise hastanenin önünde toplanarak gösteri yaptı. Halka göre Mübarek sağlık sorunlarını bahane ederek soruşturmadan kaçmaya çalışıyor.
Hastanenin dışında ise yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bina girişinde toplanan göstericiler ellerinde ‘‘Kasap burada’’ yazılı pankartlar taşırken, Mübarek’in derhal yargı karşısına çıkarılmasını istediler.

ZİMMETÇİ MÜBAREK

El Ahram gazetesi de, İçişleri Bakanı Mansur el Essavi’ye dayanarak Mübarek’e mahkemeden celp geldiğini duyurdu. Eski cumhurbaşkanı, kamu fonlarını zimmetine geçirmek ve protestocuların katledilmesi, tutuklananlara işkence yapılması ve öldürülmesi konularında savcılar tarafından sorgulanırken kalp krizi geçirmişti. 82 yaşındaki Mübarek’in sağlık durumunun ise kritik olmadığı savcılar tarafından belirtildi ve soruşturmanın aksamayacağı öne sürüldü.

Geçen cuma günü Tahrir Meydanı’nda toplanan binlerce kişinin yolsuzluk suçundan yargılanmasını talep ettikleri Mübarek, bütün delillere rağmen ‘‘bir iftira kampanyasının’’ kurbanı olduğunu savundu. Mısır devlet televizyonu Mübarek’in yemek yemeyi reddettiğini, hastane içinde karmaşa olduğunu ve binaya sadece acil durumdaki hastaların girmesine izin verildiğini duyurdu.

OĞULLARI DA BABALARININ KOPYASI

Öte yandan Mübarek’in oğulları Kemal ve Alaa’nın da kamu fonlarının zimmete geçirilmesi soruşturması dahilinde on beş gün boyunca sorgulanacakları açıklandı. Kardeşler, babaları hastanedeyken Kahire’den gelen savcılar tarafından sorgulanmak üzere Şarm el Şeyh’deki bir mahkeme binasına götürüldü. Bina önünde toplanan yaklaşık 2 bin kişi iki kardeşi taşıyan polis aracına su şişeleri, taş ve terlik attı. Göstericiler sorgu devam ederken de Alaa ve Cemal Mübarek’in tutuklanmalarını istedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İsveç’te soykırım tartışmaları alevlendi

SONRAKİ HABER

Bin işçinin bin günlük hak mücadelesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa