20 Şubat 2020 12:32

Dominik’te yerel seçim ertelendi, halk sokaklarda

Dominik Cumhuriyeti’nde yerel seçimlerin, oy kullanma işlemi başladıktan 4 saat sonra elektronik sistemde meydana gelen bir aksaklık nedeniyle ertelenmesi halkı sokaklara döktü.

Fotoğraf: Frente Amplio Partisi

Paylaş

Karayip ülkesi Dominik Cumhuriyeti’nde yerel seçimler, oy kullanma işleminin başlamasından dört saat sonra elektronik oy kullanma sisteminde meydana gelen bir aksaklık nedeniyle ertelendi. Halk sokaklara çıkarak protesto etti.

Seçimlerin ertelenmesi kararı Merkez Seçim Kurulu (JCE) tarafından verildi. Ertelemeye ilişkin kararda, 158 belediyedeki 3 bin 849 pozisyonun seçilmesi için kullanılan elektronik oy pusulasında tespit edilen bir dizi teknik aksaklık gerekçe gösterildi. Seçim kurulu yetkililerinin yaptığı açıklamada, hatanın sebebinin araştırıldığı belirtildi.

HALK SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Kararının ardından yüzlerce Dominikli protesto gösterileri düzenlemek için sokaklara dökülürken, protestolarda Merkez Seçim Kurulu üyelerinin görevi kötüye kullanmak gerekçesiyle istifa etmeleri talebi ön plana çıkıyor.

Remezcla internet sitesinde yer alan bir habere göre, Santiago de los Caballeros kentinde sokağa çıkanlar “Sıfır diktatörlük, demokrasi istiyoruz” sloganları attı. Twitter’daki Dominikli ve Dominik-Amerikan kullanıcıları tarafından dayanışma kapsamında #JusticiaParaRD (Dominik Cumhuriyeti için Adalet), #SabotajeElectoralRD (Dominik Cumhuriyeti’nde Seçim Sabotajı) ve #JCErenunciaYa (JCE istifa) etiketleri kullanıldı.

Miami Herald internet sitesinde çıkan bir başka habere göre ise, Merkez Seçim Kurulu’nun önünde gösteri düzenleyen Dominikliler “Gitmeliler, Gitmeliler!” sloganları attı. Protestolar karşısında, Merkez Seçim Kurulu üyelerinden Roberto Saladín ne kendisinin ne de meslektaşlarından kimsenin istifa etmeyeceğini söyledi.

Dominik Cumhuriyeti’nde bir ilki teşkil eden yerel seçimin ertelenmesi kararı sonrası, Merkez Seçim Kurulu tarafından henüz yeni bir seçim tarihi ilan edilmedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Batıkent'te çocuk istismarı ve istismarla mücadeleye dair söyleşiler gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'ye 9 yıla kadar hapis istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...