20 Şubat 2020 12:31

Batıkent'te çocuk istismarı ve istismarla mücadeleye dair söyleşiler gerçekleştirildi

Ankara Batıkent'teki birçok mahallede düzenlenen farklı etkinliklerde çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışıldı, ebeveynler etkinliklere katılan psikologlara danışma fırsatı buldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Batıkent’in birçok mahallesinde farklı etkinliklerde çocuk istismarı ve mücadele yolları tartışılıyor. Hafta başında Yenimahalle Ergazi Mahallesi Pir Sultan Abdal Kültür Derneğinde Psikolog Aylin Akçay ve Avukat Sinem Yerli’nin katıldığı bir söyleşi yapıldı.

Çocuk istismarının konuşulduğu söyleşilerin ikincisi ise Ergazi Mahallesi Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulunda gerçekleşti. Ergazi Mahalle Muhtarlığının çağrısı ile gerçekleşen ve Psikolog Aylin Akçay’ın katıldığı panel yoğun katılımla gerçekleşti. Aylin Akçay’ın sunumunun ardından soru cevap bölümüne geçilen etkinlikte, gelen sorulardan ebeveynlerin çok ciddi kaygı ve korku taşıdıkları görüldü.

Çocuklarını yakınları ile bile yalnız bırakmaktan korktuklarını dile getiren ebeveynler, çocuklarını nasıl koruyacakları, çocukları ile nasıl iletişim kuracakları ve nasıl yönlendirmeleri gerektiği konusunda pek çok soru sordu. İstismarın önlenmesi ve olası bir istismar vakası karşısında neler yapılabileceği ebeveynlerin en çok merak ettiği konulardı. Bu soruların cevaplarını birlikte tartışmaya devam etmek için, çocukların yaş guruplarına göre ebeveynlerle ayrı ayrı guruplar halinde yeniden bir araya gelinme kararı alındı. 

Etkinlikte ayrıca Mecliste daha önce gündeme gelen ve tepkiler karşısında geri çekilen istismar affı yasasının tekrar gündeme getirilmeye çalışıldığı, bunun için yeniden güçlü bir şekilde karşı konulması gerektiği konuşuldu. Yasanın tekrar gündeme gelmemesi için başlatılan imza kampanyasına katılımcılar destek verdi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berat Albayrak, bilimsel gerçeğe "ezber" dedi

SONRAKİ HABER

Dominik’te yerel seçim ertelendi, halk sokaklarda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...