20 Şubat 2020 08:19

Finlandiya’da özel otoparkların kamulaştırılması isteniyor

Finlandiya’da milletvekilleri, özel otopark şirketlerinin yasaklanması ve otopark hizmetlerinin kamulaştırılması için yasal değişiklik talep etti.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Finlandiya’da değişik siyasi partilere üye 122 milletvekili, özel otopark şirketlerinin yasaklanmasını ve otopark hizmetlerinin sadece kamu kuruluşları tarafından yapılması için yasalarda değişiklik yapılmasını istedi.

Tasarının hazırlanmasına öncülük eden Sosyal Demokrat Partili Kimmo Kiljunen, parlamentoda yaptığı konuşmada amaçlarının özel otopark şirketlerinin yersiz, aşırı cezalarına ve para kazanmalarına son vermek olduğunu söyledi.

Kiljunen, yasa tasarısını hazırlamasına neden olan kendisine verilen park cezası hakkında parlamentoya açıklamalar yaptı.

Helsinki Belediyesinde düzenlenen bir toplantıya katıldıktan sonra aracına geldiğinde park süresi bitmediği halde kendisine ceza yazıldığını söyleyen Kiljunen, aracının yakınlarında bulunan otopark görevlilerinin makbuzu arabanın içine değil sileceklerine yerleştirdiği için ceza yazdıklarını söylediklerini aktardı.

Kiljunen, şirkete itirazda bulundu ancak itirazı reddedildiği gibi şirket, avukatlık bürosu aracılığıyla birkaç kez yazılı olarak cezayı ödemesini isteyince mahkemeye başvurdu.

Söz konusu şirket, özel otopark şirketlerinin yasaklanmasını isteyen önergenin parlamentoya verilmesinden birkaç gün sonra Kiljunen’e bir mektup göndererek cezanın iptal edildiğini bildirdi.

“VAHŞİ BATI YASALARI”

Kiljunen, birçok Finlandiyalının özel otopark şirketlerinin yersiz ceza yazmasına ve itirazlarının reddedilmesine tepki gösterdiğini söyledi.

Parlamentoya verilen önergede hükümet ve muhalefet partisi üyesi 122 milletvekilinin imzaları bulunuyor.

Özel otopark şirketlerinin haksız yazdıkları cezaları tahsil etmek için baskı ve tehdide başvurduklarını belirten muhalefetteki Merkez Partisi Milletvekili Joonas Köntte de “Vahşi batı kuralları hakim” dedi.

Yüzden fazla milletvekilinin yasa tasarısına destek verdiğini söyleyen Kiljunen, tasarının hükümetten gelen tasarı gibi ele alınmasını ve Yasa Komisyonuna havale edilmesini istedi.

Finlandiya Parlamentosunda 200 milletvekili bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

Öğle paydosunda işçi genç kadınlarla sohbet

SONRAKİ HABER

Suç örgütü lideri Kürşat Yılmaz: İfadem alınsaydı Hrant Dink yaşıyor olacaktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...