20 Şubat 2020 07:11

Avukat Muhittin Köylüoğlu "cinsel saldırı" suçundan tutuklandı

Avukat Muhittin Köylüoğlu, stajyer kadın öğrenciye yönelik cinsel saldırıda bulunması sebebiyle açılan davada tutuklandı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Paylaş

Yanında stajyerlik yapan hukuk fakültesi öğrencisine cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı.

Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Öykü A, sosyal medya hesabından bir avukatın ofisinde tacize uğradığını paylaşmış, ardından çok sayıda destek mesajı gelmiş ve Öykü A, Avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına “nitelikli cinsel saldırı”, “cinsel taciz”, “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından şikayetçi olmuştu.

Hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan Köylüoğlu, Bakırköy Adliyesinde tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme, kuvvetli suç şüphesi nedeniyle Köylüoğlu’nun “cinsel saldırı” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?

Hukuk fakültesi öğrencisi Öykü A., dün (16 Şubat) "Merhaba Ben Öykü" (@MerhabaOyku) adlı Twitter hesabından, bir dönem yanında çalıştığı İstanbul Barosuna kayıtlı Avukat M.K.'nin cinsel saldırısına uğradığını duyurdu ve "Ölmek istemiyorum, lütfen sesimi herkese duyurun" çağrısı yaptı. 23 yaşındaki Öykü A.'nın bu çağrısı, kısa sürede binlerce kadına ulaştı ve dayanışma mesajları yağdı. Öykü A.'nın mesajları sonrası başka kadın avukatlar da M.K.'nin tacizine maruz kaldıklarını ya da buna şahit olduklarını sosyal medya aracılığıyla dile getirdiler. Ayrıca M.K.'nin eski eşine şiddet uyguladığı, bu nedenle hakkında uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı. Öte yandan M.K.'nin Facebook hesabından feminizmi hedef aldığı paylaşımları da yeniden gündeme geldi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Son sözü her zaman biz öğrenciler söyleyeceğiz

SONRAKİ HABER

İdlib, bütçe ve eğitim…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...