20 Şubat 2020 05:33

Tutuklanan Siyasetçi-Yazar Mahmut Alınak: Dışarısı büyük bir hapishane

Tutuklanan Siyasetçi-Yazar Mahmut Alınak cezaevinden mesaj gönderdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Tutuklanan Kürt siyasetçi ve yazar Mahmut Alınak, tutulduğu Kars Cezaevi'nden bir mesaj gönderdi. Avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Alınak, korku duvarlarını yıkmak için bir kez bile olsa cezaevine girilmesi gerektiğini söyledi.

“DIŞARDAKİ SÖNÜK HAYATIM BURADA GÜNEŞ AÇTI”

Alınak'ın mesajı şöyle:
“Madem ki onur kavgasında ve muzlum halkların mücadelesindeyim. Göklerden ateş yağsa o ateşi mutlu bir ilkbahar sağanağı olarak karşılayacağım. Dışarısı büyük bir hapishane, burası ise o hapishanede bir özgürlük odası. Dışarıdaki sönük hayatıma burada güneş açtı. Herkese tavsiyem bir kez bile olsa bu özgürlük odasına misafir olmalarıdır. Dışarıdaki korku duvarlarının nasıl yıkıldığını ve hayatlarının nasıl anlam kazandığını savaşarak göreceklerdir. Beni merak etmeyin! Devletin bu polis ve ordusunun korumasında olan zavallılardan çok çok mutlu ve özgürüm. Sevgilerimle...”

MÜEBBETLE YARGILANIYOR

Kars'ta 13 Şubat tarihinde “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Alınak, 17 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak” iddiasıyla tutuklanmıştı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

70'lik rakının fiyatı 18 yılda yüzde 1800 attı, yurttaş evde üretime yöneldi

SONRAKİ HABER

Van'daki çığ felaketinde eşini kaybeden Nigar Kapağan: İhmal öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...