19 Şubat 2020 14:12
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2020 07:48

Rize'de koronavirüs şüphesi olduğu belirtilen kişinin grip olduğu açıklandı

Tayland'a gittiği ve ülkeye dönüşü sonrasında yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvurduğu belirtilen, sonrasında koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan kişinin mevsimsel grip olduğu açıklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Rize'de koronavirüs şüphesiyle gözlem altında tutulan hastanın mevsimsel gribe yakalandığı açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Rize Devlet Hastanesinde gözlem altında tutulan hastanın yapılan tetkiklerinde koronavirüse rastlanmadığı, mevsimsel grip olduğunu açıkladı.

Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Koronavirüs şüphesiyle Rize Devlet Hastanesi’nde gözlem altında tutulan hastanın testleri tamamlandı. Ankara Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda incelenen numunelerde hastanın Koronavirüs değil mevsimsel grip olduğu anlaşıldı. Hastamız bugün taburcu edilecek.

Rize ve Trabzon'dan Tayland'a giden bir grubun içerisinde bulunan ve ismi açıklanmayan bir kişi, ülkeye dönüşü sonrası yüksek ateş şikayetiyle Rize Devlet Hastanesine başvurmuştu. Tayland'dan geldiği belirten hasta, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınmış ve Trabzon'daki Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği belirtilmişti.

"HASTA RİZE'DE OLDUĞU HALDE NEDEN TRABZON'A SEVK EDİLDİ DENDİ?"

rizenabiz.com yazarı Gençağa Karafazlı, koronavirüs şüphesiyle gözlem altına alınan hastanın Trabzon'a sevk edilmediğini söyleyerek "Neden sevk raporu düzenlendi?" diye sordu.

Karafazlı, yazısında "Rize Devlet Hastanesi tarafından hastayla ilgili düzenlenen sevk raporunda hastanın koronavirüs tanısıyla acil olarak Trabzon’a gönderildiği belirtilmesine rağmen hastanın eşi ile birlikte Rize devlet hastanesinde kontrol altına tutulduğu ortaya çıktı. Hastanede refaketçi olan bir hasta yakını, editoryadaki arkadaşlarımıza “Siz hastanın Trabzon'a sevk edildiğini yazmışssınız ancak doğru değil. Bahse konu hasta hâlâ Rize Devlet Hastanesinde. Yetkililer hazırladıkları sevk raporu ile ne yapmaya çalışıyorlar?​” dedi. Rize Nabız muhabirlerinin yaptığı araştırma sonucu da hastanın iddia edildiği gibi hâlâ Rize Devlet Hastanesinde kontrol altına tutulduğu ortaya çıktı. Şimdi soruyoruz; Ankara'dan tahlil sonuçları gelmeden virüsün adı neden kondu? Hasta Rize Devlet Hastanesinde gözlem altına tutulmasına rağmen Trabzon’a sevk edildiğine dair rapor neden hazırlandı? Umarız yetkililer bu sağlıksız organizasyonla ilgili sağlıklı bir açıklama yapar, kamuoyu da rahatlar" ifadelerini kullandı.

HASTAYA AİT BİLGİLERİ PAYLAŞAN PERSONELE SORUŞTURMA

Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Rize'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle müşahede altına alınan ve tetkikler sonucu mevsimsel grip olduğu anlaşılan hastaya ait bilgi ve belgeleri sosyal medya hesabından paylaşan sağlık personeli hakkında soruşturma açıldığını bildirdi.

AA'da yer alan habere göre Tepe, gözlem ve tedavi sürecinde hastaya ait gizli tutulması gereken bilgi ve belgeleri kendi sosyal medya hesabından paylaşmak suretiyle hem hasta mahremiyetini gözetmeyen hem de kamuoyunun mevcut endişesini gereksiz yere artıran sağlık personeli hakkında ivedi olarak idari soruşturma açıldığını kaydetti.

Mustafa Tepe, Rize'de kesin olarak herhangi bir koronavirüs vakası ve şüphesi olmadığını da belirtti.

Tepe, vatandaşları, mümkün mertebe her tür gripten korunmak amacıyla sık sık el yıkamaları, kapalı ve kalabalık alanlarda bulunmamaları konusunda uyardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan sinyali sonrası HSK, Gezi davası hakimleri için soruşturma izni verdi

SONRAKİ HABER

Osmaniye'de gözaltına alınan IŞİD şüphelisi 3 kişi serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...