19 Şubat 2020 12:41

ODTÜ'de öğrenciler TGB provokasyonuna karşı rektörlüğe yürüdü

ODTÜ yemekhanesinde provokatif eylem yapan TGB'lilere tepki gösteren öğrencilere polis gazla müdahale etti. Öğrenciler "Faşist çetelere okulumuzda yer vermeyeceğiz" diyerek rektörlüğe yürüdü

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ'de TGB'li bir grup ile geçtiğimiz gün çıkan gerginlik bugün polisin de okula girmesiyle büyüdü. Çoğunluğu üniversite dışından gelen TGB'li 20-30 kişilik bir grubun üniversite yemekhanesinde çıkardığı gerginliğe polis de dahil olarak öğrencilere biber gazıyla müdahale etti.

ODTÜ'de öğrenciler ile TGB'li grup arasında yemekhanede gerginlik yaşandı. Yemekhanede sloganlar atarak eylem yapan TGB'li gruba öğrenciler tepki gösterince olay büyüdü. Öğrencilere saldıran TGB üyeleri, özel güvenlik ve polisin gelmesiyle yemekhanedeki eylemine uzun süre devam etti. Yemekhaneye giren polis önce iki grup arasına girdi fakat TGB'li grubu engellemek yerine ODTÜ öğrencilerine biber gazı sıktı. Biber gazından etkilenen öğrenciler, yemekhaneden çıkmak durumunda kaldı. Yemek saatine denk gelmesi sebebiyle birçok öğrenci yemek yiyemedi. Yemekhanenin boşaltılmasının ardından yemekhanenin Kimya bölümüne bakan kapısı önünde toplanan TGB'li grup burada da “Kahrolsun PKK” sloganlarıyla öğrencilere sataşmayı sürdürdü. Kimya Bölümü önünde toplanan ODTÜ öğrencileri de "Faşizme karşı omuz omuza", "ODTÜ ayakta, iktidara direniyor" sloganlarıyla karşılık verdi. Yüzlerce ODTÜ öğrencisinin alanı terk etmemesi üzerine TGB'li grup polis eşliğinde okuldan ayrıldı. TGB üyeleri, alandan ayrılırken öğrencilere tehditlerini sürdürdü.

ÖĞRENCİLERDEN REKTÖRLÜĞE TEPKİ

TGB'lilerin okulu terk etmesinin ardından ODTÜ öğrencileri Rektörlük binasına yürüyerek yönetime tepki gösterdi. Öğrencilerin etkinlikleri yasaklanırken, üniversite dışından gelen TGB'li grubun polis eşliğinde öğrencilere saldırdığını belirten öğrenciler, "Bugün olduğu gibi bundan sonra da herhangi bir faşist çeteye okulumuzda yer vermeyeceğiz" dediler. Alkış ve sloganların ardından eylem sonlandırıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Estonya’dan Finlandiya’ya suda özelleştirilme uyarısı: Biz yaptık siz yapmayın!

SONRAKİ HABER

2 bin 800 yıllık zanaat yok olmak üzere

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...