19 Şubat 2020 12:19

Bakanın yanıtlamadığı soru: Vatandaş geçmediği köprüye ne kadar vergi verdi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprülerinden geçmeyen araçlar için şirketlere ne kadar ödendiğini açıklamadı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprülerinden araç geçiş sayısı ve araç geçiş sayısının sağlanmaması durumunda bu bedelin ne kadar olduğu ve nereden ödeneceğine dair soruları yanıtlamadı.

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy 7 Ocak’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması amacı ile Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprülerinin kamu bütçesine olan bedelini sordu.

ZARAR VATANDAŞIN CEBİNDEN ÖDENDİ

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy’un soru önergesine yanıt veren Bakan Turhan, şirketlere kamu bütçesinden ne kadar ödendiği sorusunu yanıtlamadı.

Vatandaşın geçmediği köprünün bedelini ödediğini kaydeden Ersoy, “Yap-İşlet-Devret modeli ile inşaat firmalarına para kazandırmak amacı ile yapılan bu köprülerden, geçiş ücretlerinin fahiş fiyatları olması nedeni ile zaten vatandaşımız yararlanamamaktadır. Bu durumda buradan kazançlı çıkan sadece firmalar olup bir de devletin geçiş garantisi vermesi ile firma zararlarını karşılamak için taahhütte bulunması ile vatandaşımızın vergi yükü katbekat artmaktadır. Yani köprülerden geçmeyen her otomobilin zararını vergiler artırılarak vatandaşımız ödemektedir” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası politika faizini 0.50 puan düşürdü: 'Ölçülü' indirim

SONRAKİ HABER

Yönetmelik değiştirildi; İBB, UKOME’de çoğunluğu kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...