19 Şubat 2020 09:46 Güncelleme: 19 Şubat 2020 10:17

Bizİzmir dijital platformu halka tanıtıldı

Bizİzmir dijital platformu halka tanıtıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, uygulama ile İzmir’de dijital demokrasi döneminin başladığı söyledi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dijital girişimi olan Bizİzmir uygulaması tanıtıldı. Konak Meydanı'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer platformun temel işlevlerini anlattı. 

Soyer, “En önemli hedefimiz olan şeffaf, katılımcı, demokratik yerel yönetim anlayışımızı dijital platformda da hayata geçirmek ve kenti hep birlikte yönetmek için artık yeni bir zeminimiz var. Bizİzmir ile kentimizde dijital demokrasi dönemi başlıyor. Bu nedenle iletişim çalışmalarımızda Bizİzmir’i ‘kentin dijital meydanı’ olarak tanımladık. Hedefimiz 4,5 milyon İzmirlinin yolunun geçtiği, sesini duyurduğu bir meydan yaratmak” dedi.

BİZİZMİR DİJİTAL PLATFORMDA NELER VAR

Bizİzmir adı verilen dijital platform, İzmir’de yaşayanların kentteki tüm etkinlikleri takip edebilmelerini, belediyeden haber almalarını, önemli konularda görüş ve önerilerini kolaylıkla paylaşabilmelerini sağlıyor. Platforma bizizmir.com adresinden erişilebiliyor ve dijital platformun mobil uygulaması cihazlara indirilebiliyor.

Ayrıca uygulamaya üye olup kullananlar yaptıkları gönüllü çalışmalardan topladıkları “BizPuan”larla konser, tiyatro gibi etkinliklere ücretsiz gidebildikleri gibi, kurslara katılabiliyor ya da bu puanlarla ihtiyaç sahiplerine ve sokak hayvanlarına bağış yapabiliyor. Bunları yanı sıra uygulamada belediyenin ihaleleri de açık şekilde takip edilebilecek ve belediye bütçesine erişimde sağlanacak. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam