19 Şubat 2020 08:58
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 09:17

Rusya'dan Erdoğan'a İdlib yanıtı: Harekat en kötü senaryo olur

Rusya'dan "İdlib'e harekat an meselesidir" diyen Erdoğan'a "Türkiye'nin İdlib'de Suriye ordusuna yönelik yapacağı operasyon en kötü senaryo olur" yanıtı geldi.

Recep Tayyip Erdoğan ve Dmitriy Peskov | Fotoğraflar: AA ve Wikimedia Commons (CC BY 4.0) | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Partisinin Meclisteki grup toplantısında "İdlib'e harekat an meselesidir" diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Rusya'dan yanıt gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, söz konusu harekatın İdlib için en kötü senaryo olacağını ifade etti.

Sputnik'ye yer alan habere göre, basın mensuplarının Erdoğan'ın Suriye'ye askeri harekat başlatması halinde Rusya'nın nasıl bir tepki vermeyi planladığına dair sorusunu yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Şimdilik en kötü senaryoya göre değerlendirmede bulunmayalım. Eğer İdlib'deki terör örgütlerine karşı ya da şu anda ciddi miktarda silah, teçhizat ve mühimmata sahip olan bu terör örgütlerini yok etmeye yönelik bir harekattan söz ediliyorsa, bu Soçi Mutabakatı doğrultusunda atılan bir adım olur. Bu zaten Türk tarafının yükümlülüğü. Meşru Suriye hükümetine, Suriye ordusuna karşı bir harekattan söz ediliyorsa, bu en kötü senaryo olur" dedi.

"TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK"

Peskov, İdlib'deki durumun daha kötüye gitmesinin önüne geçmek için Türkiye ile yapılan görüşmelere devam edeceklerini söyledi. Peskov şunları söyledi:

"Soçi'de bir yıldan daha uzun bir süre önce varılan mutabakattan memnuniyet duyduk, her iki taraf da memnuniyet duydu. İdlib'deki militanlar ve terör örgütleri Suriye ordusuna ve Rus askeri tesislerine yönelik saldırılara başladıktan sonra memnuniyetimiz son buldu. İdlib'deki durumun daha kötüye gitmesinin önüne geçmek için Türk meslektaşlarımızla görüşmelere devam etme niyetindeyiz. Elbette bu görüşmeler farklı düzeylerde olacak."

ERDOĞAN "BİR GECE ANSIZIN GELEBİLİRİZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısında, "Artık son ikazlarımızı yapıyoruz. Gerek ülkemizde gerek Rusya'da şu ana kadar maalesef arzu ettiğimiz neticeye ulaşamadık. Türkiye İdlib konusunda her türlü hazırlığını yapmıştır. Bir gece ansızın gelebiliriz. İdlib harekatı bir an meseledir. İdlib'i hem Türkiye hem bölge halkı açısından güvenli yer haline dönüştürmekte kararlıyız." demişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Şule İdil Dere'nin ölümüne dair davada 12. duruşma görüldü

SONRAKİ HABER

CHP Milletvekili Süleyman Bülbül: JES’ler bitti sıra madenlere geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...