19 Şubat 2020 08:11
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2020 09:55

Çalışma koşullarına isyan eden öğretmen yaşamına son verdi: Adalet yok

Ankara'da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan İnan Avşar yaşamını sona erdirdi. Avşar, önceki gün internete yüklediği videoda eğitim sistemini ve çalışma şartlarını eleştirmişti.

Ekran görüntüsü, İnan Avşar'ın çektiği videodan alınmıştır.

Paylaş

Ankara'da özel bir okulda matematik öğretmenliği yapan İnan Avşar, çalışma koşullarına tepki göstererek yaşamına son verdi.

Matematik öğretmeni İnan Avşar, Ankara Batıkent'te aracında babasının ruhsatlı tabancasıyla intihar ederek yaşamına son verdi. Bir gün önce Youtube kanalına “Elveda” diyerek yüklediği videoda, özel okullarda karşılaştığı çalışma koşullarına ve eğitim sistemine isyan eden Avşar, çalıştığı her özel okulda anlaştığından daha uzun sürelerde çalıştırıldığını anlattı. Okulların artık ticari hapishaneler haline geldiğini söleyen Avşar, “Çok mücadele ettim.. Herkes mutsuz, intihar ediyor, bu adamdan fayda gelir mi? Bu adamı sömüremezsin” dedi.

İntiharın ardından Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Avşar'ın cenazesi Karşıyaka Mezarlığı'na götürüldü. Avşar'ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

Olayın ardından gazetemize konuşan İnan Avşar'ın kuzeni Yalçın Avşar, “Yaşam enerjisi olan, spor yapan, kısa filmler ve oyunculuk yapan biriydi. Çektiği videoda birçok şeyi anlatmış. Okulda yaşadıkları, arkadaşına çektiği banka kredisi... İntihar etmesinin arkasında başka ne var bilmiyoruz ama enerji dolu biriydi” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Acquitted in Gezi Trial, Osman Kavala’s arrest ordered

SONRAKİ HABER

Hrant Dink davası | Jandarma Komutanı: Ben bayraklı fotoğraf çekin demedim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...