18 Şubat 2020 13:36

PPF ve Sabancı Holding, Temsa’yı satın alıyor

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Holding, 2019'da üretimi durdurulan Temsa'yı satın alıyor.

Fotoğraf: Evrensel & Logo: Temsa | Kolaj: Evrensel

Paylaş

Skoda Transportation’ın ana ortağı PPF ve Sabancı Holding, yüzde 50-50 ortaklık yapısı ile, Temsa Ulaşım Araçları’nın tamamının satın alınmasını değerlendirmek üzere bir niyet mektubu imzaladı. Sabancı’dan yapılan açıklamada, “Detaylı incelemenin tamamlanması, ortaklık görüşmelerinin olumlu neticelenmesi ve gerekli izinlerin alınmasına bağlı olarak, satın alma işlemi gerçekleştirilecektir. Skoda Transportation’ın Türkiye’ye olan güveni ve Sabancı Topluluğu’nun ülkesine olan sorumluluğu neticesinde, Temsa Ulaşım Araçları’nın yeniden üretime başlaması ve yeni bir büyüme ivmesi yakalaması hedeflenmektedir” denildi.

1987’den bu yana Adana’da bulunan 510 bin metrekarelik üretim tesisinde faaliyetlerini sürdüren Temsa, Aralık 2019’da üretim durdurmuş ve Temsa’ya haciz uygulanmıştı.

"TEMSA'DA HİLELİ İFLAS MI VAR?" TARTIŞMASI

 

Konkordato ilan eden Temsa'ya ilişkin Sabancı Holding yetkilileri hakkında "hileli iflas" iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Suç duyurusunda bulunan Avukat Leman Türkmenoğlu, Temsa’nın satıştan önce borca batık hale getirildiğini ve servetin yurt dışına çıkarıldığını iddia etti.

Leman Türkmenoğlu “Sabancı Holding grup şirketlerinden Temsa, True Value Capital Partners’a devredilmeden evvel iki ay içerisinde muhtelif bankalardan; 40 milyon avro ihracat kredisi, 5 milyon avro teminat mektubu, 37 milyon TL nakit kredi almış. Satıştan üç gün önce 30 milyon avro teminat mektubu, 5 milyon avro teminat mektubu alınırken ise satıştan iki gün önce de 1.8 milyon avro teminat mektubu, kredi ve teminat mektupları verilmiştir” demişti. Türkmenoğlu, “Özetle yapılan işlemle; bankalardan kredi kullanarak ve ticari sözleşmeleri devrederek Temsa’yı borca batık hale getirdiler ve serveti yurt dışına çıkardılar" ifadelerini kullanmıştı. Türkmenoğlu, Sabancı Holding'e "Temsa Ulaşım üzerinden bankalardan çekilen bu kredilere ne oldu, bu teminat mektupları nereye verildi?​” sorusunu yöneltmişti. (EKONOMİ SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD ve Rusya aynı gün silah denemeleri yaptıklarını kamuoyuna duyurdu

SONRAKİ HABER

Gazeteci Necla Demir'e "Cumhurbaşkanına hakaret" davası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...