18 Şubat 2020 13:44

ABD ve Rusya aynı gün silah denemeleri yaptıklarını kamuoyuna duyurdu

ABD Donanması nükleer başlık taşıyabilen Trident II tipi balistik füzeyi test ettiğini açıklarken Rusya da aynı gün modernize edilen Grad çok namlulu roketatarların tatbikatını duyurdu.

(Temsili görsel) | Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Dünyanın en çok silah üreten ülkeleri olan ABD ve Rusya aynı gün silah denemeleri yaptıklarını kamuoyuna duyurdu.

ABD Donanması, Kaliforniya eyaletinin San Diego bölgesinde nükleer başlık taşıyabilen Trident II (D5LE) tipi balistik füzeyi test ettiğini açıkladı. ABD Donanması, Trident II stratejik silah sisteminin 2024’te tükenecek olan ömrünü, 2040’ların sonlarına değin çalışacak şekilde uzattı.

Yapılan açıklamada, “Bugünün planlanmış testi, ömrü uzatılmış Trident II (D5LE) Stratejik Silah Sistemi’nin (SWS) performans beklentilerini doğruladı ve sistemin güvenilirliği, tamlığı ve performans faktörleri hakkında ek veriler toplandı. Bu deneme, Trident II (D5 ve D5LE) stratejik silah sisteminin 178 başarılı denemesine işaret ediyor” denildi.

Trident II füzeleri, ABD Hava Kuvvetleri’nin kıtalararası balistik füzeleri ve nükleer bombardıman uçaklarıyla birlikte ABD’nin nükleer silah kapasitesinin yüzde 70’ini oluşturuyor.

RUSYA’DAN TATBİKAT

ABD Donanması, füze testini duyururken Rusya Savunma Bakanlığı da modernize edilen Grad çok namlulu roketatarların katılımıyla gerçekleşen tatbikattan görüntü paylaştı. Rusya Savunma Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasında, “Yeni teçhizat, ordu birliklerinin savaş yeteneğini 1 buçuk kat artıracak” yorumunda bulunuldu.

Elektronik fırlatma sistemi olan çok namlulu roketatarın, menzili iki kat artırılarak 40 kilometreye çıkan çok daha güçlü mühimmatla donatıldığı bilgisinin verildiği Sputnik haberine göre, modernize edilen Grad füzeleri, bu ayın başında Rus ordusunun envanterine teslim edilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD ile Afganistan arasındaki görüşmeler tamamlandı

SONRAKİ HABER

PPF ve Sabancı Holding, Temsa’yı satın alıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...