18 Şubat 2020 13:21

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Müdürlüğünde maaş krizi

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Müdürlüğüne bağlı çalışan 100’e yakın sanatçı ve personel ücretlerini alamadı. İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korusu Müdürlüğüne ise ulaşılamadı.

Fotoğraf: Pixabay

Reklam

Ramis SAĞLAM
İzmir

İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Müdürlüğüne bağlı çalışan 100’e yakın sanatçı ve personel ücretlerini alamadı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanuna bağlı çalışan sanatçı ve personel, ücretlerinin hesaba yatmadığını gördü. Durumu öğrenmek için müdürlüğe giden çalışanlar daha büyük bir sorunla karşılaştı. İddiaya göre maaş işlerine bakan personel Y.Y’nin paraları kendi hesabına alarak kaçtığı belirtildi.

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğünün konu ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğu ve olayın savcılık aşamasında olduğu bilgisi alındı. Devlet memurlarının maaşlarının banka aracılığıyla ödenmesine yönelik tebliğe rağmen böyle bir durumun nasıl oluştuğu soru işaretlerini beraberinde getirdi. Sanatçı ve idari personelin hâlâ maaşlarını alamadıkları öğrenildi.

"MAĞDURİYETLERİN GİDERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Kültür Sanat Sen İzmir Bölge Başkanı Nesrin Tatlıoğlu konuya ilişkin bilgileri teyit ederek, “İçinde sendika üyelerimizin de olduğu 100 personel maaşlarının yatmadığı için mağduriyet yaşıyor. Bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz” dedi. Maaşını alamayan bir çalışan “Maaşlarımız hesabımıza yatmadı. Otomatik talimatlarımız vardı, hesabımızda para olmadığı için mağdur durumdayız. Bunun sorumlusu kimse, yanına kalmamalı” ifadelerini kullandı.

Konuya dair bilgi almak için aradığımız İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korusu Müdürlüğünden ise yetkili kimseye ulaşamadık.

Reklam