18 Şubat 2020 11:13 Güncelleme: 18 Şubat 2020 12:04

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube yöneticileri direnişteki işçileri ziyaret etti

DİSK Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube yönetimi 121 gündür direnişte olan SF Tekstil işçileri ile 5 gündür direnişte olan Kale Pratt işçilerine dayanışma ziyaretinde bulundu.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de Genel-İş üyesi belediye işçileri direnişteki SF Tekstil ve Kale Pratt işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, şube yöneticileri ve temsilciler Gaziemir Serbest Bölge’de Deriteks Sendikasına üye oldukları için SF Tekstil’de işten çıkarılan ve 121 gündür direnişte olan 4 kadın işçiye dayanışma ziyaretinde bulundu. Ardından işçiler ile birlikte yine Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan ve 5 gündür serbest bölge önünde direnişte olan Kale Pratt işçilerini ziyaret etti. 

Sık sık ‘İş ekmek özgürlük’, ‘Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’, ‘Yaşasın sınıf dayanışması’ sloganlarının atıldığı destek ziyaretinde öncelikle SF işçileriyle bir araya gelen Genel-İş 2 No'lu Şube Başkanı Arif Yıldız, sendikalaşmanın anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak işverenlerin işçilere dönük baskısına tepki gösterdi. AKP iktidarının işverenlere hiçbir yaptırım uygulamadığını ifade eden Yıldız, “Bu tür mücadelelerin, eylemliliklerin başarılı olması için elimizden gelen çabayı, desteği sunacağız. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

“SENDİKASIZ ÇALIŞAN YERELERE UMUT OLACAK”

“Sendikaya üye olmak anayasal haktır engellenemez, atılan işçiler geri alınsın” pankartını taşıyan Genel-İş üyeleri daha sonra SF işçileri ile birlikte Birleşik Metal-İş üyesi Kale Pratt işçilerini ziyaret etti. 

Ziyarette Kale Pratt işçilerine seslenen Yıldız, “İktidar 18 yıldır bu ülkedeki örgütlü mücadeleden, halkların yan yana gelmesinden korkuyor, işverenler sendikalaşmalardan korkuyor. SF Tekstil işçileri ve Kale işçileri bugün ekmeğinden edilmiştir. Genel-İş olarak daha kitlesel bir şekilde gelip direnişin başarıya ulaşması için elimizden geleni yapacağız. SF'ye de Kale'ye de sendika girecek ve bu direnişler sendikasız çalışan birçok yere de umut olacaktır” diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam