18 Şubat 2020 11:00 Güncelleme: 18 Şubat 2020 12:16

Bornova Belediyesi temizlik işçileri toplu sözleşme farklarını alacak

Genel-İş İzmir 7 No'lu Şubesinin örgütlü olduğu Bornova Belediyesinde temizlik işçileri 2015 ile 2017 yılları arasında ödenmesi gereken toplu sözleşme farklarını Mart ayında almaya başlayacak.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Genel-İş İzmir 7 No'lu Şubesinin örgütlü olduğu Bornova Belediyesi temizlik işçileri 2015 ile 2017 yılları arasında ödenmesi gereken toplu iş sözleşme farklarını mart ayında almaya başlayacak. Konuyla ilgili Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube yöneticileri, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ve Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ sabah mesai saati öncesi temizlik şantiyesinde işçiler ile bir araya gelerek açıklama yaptı.

İlk olarak konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ toplu sözleşme imzalandığı günden bugüne işçilerin sorunlarını masada çözmek için sendikayla ortak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, 2015 ile 2017 yılları arası ödenmeyen toplu sözleşme ücret farklarının ödenmeye başlayacağını söyledi. İşçilerin haklarını verdikleri için mutlu olduklarını dile getiren İduğ, sendikaya yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 

Daha sonra söz alan Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener de, Genel-İş 7 No'lu Şubenin bu konuda çok fazla mücadele ettiğini ve mücadelesini kazanımla sonuçlandırdığını anlatarak, sendika ile belediyenin üç yıldır içinden çıkamadığı işi birlikte anlaşma sağlayarak gerçekleştirdiğini söyledi. İşçilerin kendilerine görev verdiğini dile getiren Sevgener, işçilerin mücadelesinde sendikanın sonuna kadar arkalarında olduğunu ifade etti. 

Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı ise, "Bu ülkeden bizden emekten yana olan herkes sahip çıkmak bizim görevimizdir. Türkiye'de her şey yolunda gitmiyor. yolunda gitmesi için her türlü mücadeleyi veriyoruz. İşçi sınıfı ile kim beraber olursa bu ülkede var olur. Biz işçiler tüm verilen görevleri yerine getiriyoruz ama biz emeğimizin ve mücadelemizin karşılığını da isteriz" diye konuştu. 

"İŞÇİLERİN HAKLARI İÇİN MÜCADELE ETTİK"

2015 yılında Bornova Belediyesinde örgütlendiklerini ancak taşeron şirketin işçilere toplu sözleşme farkını ödemediğini hatırlatan Genel-İş İzmir 7 No'lu Şube Başkanı Özgür Genç, "2017 yılında çıkan KHK ile taşeronlar ortadan kaldırıldı, fakat işçi alacakları kaldı. İşçilerin alacakları için biz taşeron şirket ile görüştük. Son ödeme günü 23 Haziran olarak belirlendi. Ancak ödeme yapmadılar. Biz de işçileri mahkemelerde süründürmemek adına belediye başkanı ile görüşmeler yaptık ve belediye taşeron firmanın ödemesi gereken toplu iş sözleşmesi farklarını işçilere ödeyecek" diyerek süreci kısaca anlattı. 

Genç, işçilerin alacaklarının yüzde 60'ının Mart ayı içerisinde yatacağını söyledi. Yasal prosedürü işçiler ile paylaşan Genç, işten ayrılan ya da emekli olanların ise mahkeme sonucunu beklemesi gerektiğini ifade etti. Sürecin uzun sürdüğünü ve zorlayıcı olduğunu dile getiren Genç, işçilerin haklarını alabilmek için sendika olarak hem eski taşeron firma ile hem de belediye ile mücadele ettiklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam