18 Şubat 2020 10:50

Kemal Kılıçdaroğlu: 50 bin dolarlık çanta ile yoksul evlerini ziyaret ediyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi; Gezi direnişinin darbe olarak yaftalanmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Gezi davasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, “Bir dönemin savcılarının hazırladığı iddianamelerle akademisyenlerimiz, gençlerimiz yargılanıyor. Gezi eylemini darbe gibi yaftalamak doğru değildir” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu konuşmasında hükümetin ekonomi politikalarına da “50 bin dolarlık çanta ile yoksul evlerine ziyarete gidiyorlar” diyerek tepki gösterdi.

“BU ÜLKEDE ADALET VAR MI?”

Gezi davasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Gezi eylemini bir baskının ortaya çıkardığı bir aydınlanma hareketi olarak görmek gerekiyor. Bir dönemin savcılarının hazırladığı iddianamelerle bizin akademisyenlerimiz, gençlerimiz yargılanıyor. Gezi eylemini darbe gibi yaftalamak doğru değildir. Osman Kavala, 840 gündür tutuklu. Osman Kavala'nın serbest bırakılması lazım. AİHM kararı çıktı, ‘Yanlış yapıyorsunuz’ dedi. Bu kararı uygulayacak mahkeme bulunamadı. Üst mahkemenin verdiği kararı alt mahkeme uygulamıyorsa şu soruyu sormalıyız: Bu ülkede adalet var mı?”

“İNSANLAR ÇÖPTEN BESLENİRKEN BAZILAR 3-4 MAAŞ ALIYOR”

Halkın yaşadığı ekonomik sorunlara da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Vatandaş neden perişan? Emekli neden geçinemiyor? Neden işsizlik var? Yüz binlerce insan çöp konteynerlerinden geçinirken neden saraya yakın bazı kişiler ikişer üçer maaş alıyor? Gözün doymuyor, gidiyorsun 4-5 yerden aylık alıyorsun” dedi.

Halkın gündemi ile sarayın gündeminin farklı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu bu farkları 13 madde ile anlattı. Hükümetin işsizlik gibi bir derdi olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Saray'da yaşayanların Türkiye'sinde işsizlik diye bir dert yok. Saray'da yoksulluk yok. 50 bin dolarlık çanta ile yoksul evlerine ziyarete gidilir. Kusura bakma sen alay ediyorsun demektir. Halkın yaşadığı Türkiye ile sarayın Türkiye'si beyaz ile kara gibi ayrışmış durumda. Saray sosyetesinin çocuklarının gelecek kaygısı yoktur” ifadelerini kullandı.

“SARAY SOSYETESİNDE VERGİ VERMEK ENAYİLİKTİR”

Saray’ın TBMM'yi kendi çıkarlarına hizmet eden bir organ olarak gördüğünü söyleyen Kılıçdaroğlu, TBMM'de vatandaşın sorunlarının gündem edilmediğini ifade etti. “Devletten dolarla iş ve garanti alanlar saray sosyetesi gözünde makbul vatandaştır. Saray sosyetesinde vergi vermek enayiliktir. Kendi yönettiği ülkede vergi vermemek için Man Adası üzerinden vergi kaçırılır” diyen Kılıçdaroğlu, Man Adası haberlerine getirilen erişim engeli kararlarına da tepki gösterdi.

“Tank Palet Fabrikasını hiçbir bedel almadan Katar Ordusu'na peşkeş çekenler vatansever olamazlar. Saray sosyetesine Tank Palet bağlamında destek verenler ne milliyetçi ne de vatansever olamazlar” diyen Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz’da hayatını kaybedenler için toplanan paraların akıbetini de yeniden gündeme getirdi: “Siz nasıl doymaz insanlarsınız? Siz de utanma yok mu? Dile getirmesek onu da götürecekler. Hiç değilse şehitlerin parasına dokunma.”

“KEFEN BEZİ GİYMİŞ YANDAŞLARINI GÖNDER SURİYE'YE”

Suriye’de yaşanan çatışmaların Türkiye’de maliyetinin ağır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bölgede vekalet savaşları yapılıyor, egemen güçlerin taşeronluğuna Saray sosyetesi soyunuyor. Sen (Tayyip Erdoğan) gidiyordun mitinglere, senin kefen bezi giymiş yandaşların karşılıyordu seni. Kefen bezi giymiş yandaşları gönder Suriye'ye. Ver ellerine silahı gitsinler, gariban Mehmet'i neden gönderiyorsun?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Moskova'da iki gün süren İdlib toplantısı sona erdi

SONRAKİ HABER

Bornova Belediyesi temizlik işçileri toplu sözleşme farklarını alacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...