18 Şubat 2020 08:45

Devlet Bahçeli, HDP PM üyesinin Yunus Durdu’nun alıkonulmasını savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Güvenlik görevlilerimiz bunlara hadlerini bildirmektedir. 'Beyaz Toros devrede' diyen PKK destekçilerinin artık ne yatacak ne de sığınacak yerleri kalmıştır.

Fotoğraf: AA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmelere ilişkin açıklamlarda bulundu. Van’da HDP PM üyesinin sivil araçla takip edildikten sonra HDP Milletvekilinin aracından alıkonulmasını savunan Bahçeli, İdlib’deki gelişmelere ilişkin de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı.

“ESAD GİTMEDEN İSTİKRAR SAĞLANAMAZ”

Rusya ile yaşanan anlaşmazlığa değinen “Nereye gitti Soçi anlaşması, diplomasi?​” diye sordu. Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Esad’la görüşülsün” çağrısına tepki gösterdi. “Esad akıl ve vicdan tutulması yaşayarak dünyanın gözü önünde kendi halkının kanını akıtmaktadır. Halen Esad ile görüşülsün diyen sorumsuz siyasetçilerin bu tabloyu görmemesi ise kabul edilemez. Bu siyaset körlüğün nasıl telif edilecektir?​” diyen Bahçeli, Esad gitmeden Suriye’de istikrar sağlanamayacağını savundu.

İdlib’de TSK mensubu askerlerin ölümünü de değerlendiren Bahçeli, tehditkar açıklamalarını “Türkiye’nin şakası makası yoktur. Yeni bir saldırı, yeni şehit haberleri Esad’a pahalıya mal olacaktır. Bedelini Suriye’nin her zemininde misliyle ödeyecektir. Biz Şam’a girelim diyorsak Ankara’yı tehdit altında gördüğümüzden dolayıdır” diyerek sürdürdü.

KILIÇDAROĞLU’NA: SEN HANGİ İŞBİRLİKÇİNİN FERMANINI OKUYORSUN?

TSK gözlem noktalarının Suriye ordusu tarafından kuşatılmasını da yorumlayan Bahçeli, “Söyler misin bize İdlib’de sıkışan kimdir, orada bulunan kimdir? İdlib’de sıkışan yok ama sıkıştırılmak istenen ülkenin Türkiye olduğu nettir” dedi. Suriye’ye ilişkin açıklamaları üzerinden CHP’yi hedef almayı sürdüren Bahçeli, “Sen hangi örgütün hangi işbirlikçinin fermanını okuyorsun? CHP’nin başındaki bu utanç vesikası ülkesi ve milletiyle köprülerini atmış, Türkiye düşmanlarının kadrosuna iltica etmiştir. Esad’ı Recep Tayyip Erdoğan’a tercih eden kokuşmuşlukla hiçbir şey konuşulmaz” dedi.

“DEMİYORUZ Kİ DÜŞMAN OLALIM”

Rusya ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmeleri sırasında düşmanlık istemediklerini de söyleyen Bahçeli, “İstediğimiz karşılıklı hak ve çıkarlara saygıdır. Önce el sıkışıp arkaya geçince yumruk sallamak Türk milletinin tarihine yabancıdır. Biz sıkacağımız eli de atacağımız yolu da açıkça adam gibi yaparız” dedi.

“GÜVENLİK GÜÇLERİMİZ BUNLARA HADLERİNİ BİLDİRMEKTEDİR”

Bahçeli konuşmasında HDP PM Üyesi Yunus Durdu’nun milletvekili aracında sivil polisler tarafından alıkonulmasını da savundu. HDP PM Üyesini “terörist” olarak niteleyen Bahçeli, “Teröristler HDP'li işbirlikçi milletvekillerinin araçlarına binip propaganda faaliyetlerine cüret etseler de cesaret timsali güvenlik görevlilerimiz bunlara hadlerini bildirmektedir. 'Beyaz Toros devrede' diyen PKK destekçilerinin artık ne yatacak ne de sığınacak yerleri kalmıştır. Çünkü Türk devleti hainlerin ensesindedir” dedi.

“TAHRİKLERE KAPILMASINLAR”

Bahçeli grup toplantısının ardından gazetecilerin İYİ Parti’deki istifalara ilişkin sorularını yanıtladı:

“Bir tarafta yeni parti kurulması tartışmaları var, bir tarafta FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları var, bir tarafta da partileri karıştırmak isteyen zihniyetler var. İYİ Parti, iyi günde olsunlar, tahriklere kapılmasınlar.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gezi davasında 9 kişiye beraat, Osman Kavala için tahliye kararı verildi

SONRAKİ HABER

Aydın Kuyucular'da JES çalışanları, köylülerin üzerine yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...