18 Şubat 2020 07:08

Tutuklu bulunan Reşit İlhan'ın annesi, 1 saatlik görüş için 745 km yol gitmek zorunda

Gümüşhane E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Reşit İlhan, cezaevinde haklarının kısıtlandığını ve işkenceye varan uygulamalar olduğunu aktardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Gümüşhane E Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Reşit İlhan, cezaevinde haklarının kısıtlandığını ve baskı altında tutulduklarını aktardı. Reşit İlhan'ın annesi Ayşe İlhan ise oğlunu en son 6 ay önce görebildiğini, bir saatlik görüş için 745 kilometre yol kat etmek zorunda kaldığını söyledi.  

Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, Şırnak’ın Silopi ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasakları döneminde tutuklandıktan sonra 36 yıl hapis cezasına çarptırılan 26 yaşındaki Reşit İlhan, ailesiyle yaptığı telefon görüşmesinde tutuklu bulunduğu Gümüşhane E Tipi Kapalı Cezaevindeki hak ihlallerini anlattı. 4 yılı aşkın bir süredir cezaevinde bulunan İlhan, tüm sosyal etkinliklerin yasaklandığını ve baskı altında tutulduklarını kaydetti. Kitaplarının kendilerine verilmediğini ve ailelerinin göndermiş olduğu kargoların teslim edilmediğini belirten İlhan, tüm bu uygulamaları “işkence” olarak nitelendirdi.

"BAĞIMIZI KOPARMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Reşit İlhan'ın annesi Ayşe İlhan, oğlunun daha önce Şırnak Cezaevinde tutulduğunu fakat sonrasında Gümüşhane'deki cezaevine gönderildiğini, 2 yıldan fazladır da burada tutulduğunu aktardı. Ayşe İlhan, oğlunu bir saatliğine görebilmek için yaklaşık 745 kilometre yol kat etmek zorunda kaldığını belirtti.

Tutukluların maruz kaldıkları baskılara son verilmesini isteyen Ayşe İlhan, “Çocuklarımızın yakasını bırakmıyorlar. Oğlum zaten dört duvar arasında, neden baskı yapıyorlar? Çocuklarımızdan ne istiyorlar? Bağımızı koparmaya, bizleri de onları da cezalandırmaya çalışıyorlar. Bu insanlık işi değil. Gümüşhane’ye gidip gelemiyoruz. Hem çok uzak hem de sağlık sorunlarım buna el vermiyor” diye konuştu.

Gümüşhane’ye en son 6 ay önce gidebildiğini ve her seferinde 20 saati aşkın bir süre yolculuk etmek zorunda kaldığını söyleyen Ayşe İlhan, “Her defasında 2 hafta yatağa düşüyorum. Oğlumun Şırnak veya yakın bir şehre getirilmesi için Adalet Bakanlığına dilekçe yazdım ama cevap dahi verilmedi. Çocuklarımızın başına bir şey gelmesi halinde cezaevi yönetimi sorumludur. Biz insanlardan sessiz kalmamalarını istiyoruz" dedi.

Mezopotamya Haber Ajansı çalışanları, Reşit İlhan’ın aktardıkları ile ilgili cezaevi yönetimine telefonla ulaştıklarını ancak cezaevi yönetiminin bilgi vermeyi kabul etmediğini aktardı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener: İnsanlar kendini yakarken saraya 3 milyar lira ayırıyorlar

SONRAKİ HABER

Cemal Dursun'a veda: İnsanların sıkıntıya düştüğü zaman dayanacağı bir duvardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...