18 Şubat 2020 07:08

Meral Akşener: İnsanlar kendini yakarken saraya 3 milyar lira ayırıyorlar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, insanların yoksulluk nedeniyle intihara kalkışırken hükümetin saray için milyarlarca lira ayırmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener'in gündeminde ekonomideki gelişmeler vardı. İktidarın israf düzeni içerisinde halkın sorunlarını duymaz hale geldiğini söyleyen Akşener, “Sizler ve aileniz ay sonunu getirmek için mücadele ederken, bakın iktidarın sarayında neler oluyor. Cumhurbaşkanlığı Saraylarının bakım ve onarımı için 610 milyon lira daha harcanacak. Bu para 265 bin 217 asgari ücrete eşit. Sarayın onarımına bakımına ve yeni binalara harcanacak” dedi.

“YAZIKLAR OLSUN SİZE”

İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle yaşanan ölümlere de dikkat çeken Akşener, “Babaların evlerine ekmek götüremediği için kendini asarak can verdiği Türkiye’de saraylarına yaklaşık 3 milyar lira harcayabilen vicdansızlara soruyorum; Adalet bunun neresinde? Bu hüzünlü hikayeler gece rüyanıza girmez mi?​” dedi.

“ÜZERİNE VAZİFE OLMAYAN İŞE KARIŞMA”

Konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın spora müdahalesini de eleştiren Akşener şöyle konuştu:

“Cahilce ettiğiniz her söz insanlarımızı rahatsız ediyor. Gereksiz tartışmalara sebep oluyorsunuz.Trabzonspor da bizim Fenerbahçe de bizim. Sayın Erdoğan damat bey üzerine vazife olmayan her işe karışıp ortalığı karıştırıyor. Gel Bursa’da konuştuğun Fenerbahçeli kardeşlerimin sesine kulak ver. Damadını artık taraftarın yakasından düşür. Yoksa o tribünler sana öyle bir ders verir ki şaşar kalırsın”

“FAİZLER BASKI İLE İNMEZ”

Hafta sonu gerçekleştirdiği Bursa ziyaretine ilişkin izlenimlerini de aktaran Akşener, üretici köylülerin yükselen maliyetler nedeniyle zarar ettiğini söyledi. “Önümüze konan tablo her şeyi anlatıyor” diyen Akşener, Kestel ve Gürsu gibi tarımla geçim sağlayan ilçelerde vatandaşların 2019’dan bu yana para kazanamadığını söyledi.

Faiz indirimleri konusunda Erdoğan’la aynı fikirde olduğunu söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, “Baskı ile faizler inmez. Merkez Bankasına faizler insin baskısı yapıldı. Kendisi akıllı Merkez Bankası cahildi. Yıllar süren bu faiz baskısının sonucu dolar fırladı, faiz fırladı, ekonomimiz küçüldü” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’E GÖRE REÇETE GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTO

Yaşanan sorunlara ilişkin çözüm önerilerini de sıralayan Akşener, “Yargıdan elini çekeceksin. Medyadan elini çekeceksin. Merkez Bankası’ndan elini çekeceksin. Damadını da bakanlıktan çekeceksin, işin başına yetkin isimleri getireceksin. Yani, önce bütün bu işlere sebep olan, bu ucube sistemden vazgeçeceksin” dedi.

İyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle faizlerin düşeceğini savunan Akşener, “Ekonominin şaha kalktığı yıllar, aynı zamanda Türkiye’nin, demokratikleşme yolunda adım attığı yıllardır” iddiasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Bir Bilim İnsanın Maceraları’

SONRAKİ HABER

Tutuklu bulunan Reşit İlhan'ın annesi, 1 saatlik görüş için 745 km yol gitmek zorunda

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...