17 Şubat 2020 17:24

Amedspor Ultramed Taraftar Grubu Başkanı: Kurallar neyse herkese o uygulansın

Amedspor’un taraftarlarına yönelik deplasman yasağı sürüyor. Amedspor Ultramed Taraftar Grubu Başkanı Mahsum Kazıkçı Evrensel’e konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Fırat TOPAL
Diyarbakır

Spor Toto 2’nci Lig beyaz grupta mücadele eden Amedspor’un taraftarlarına yönelik deplasman yasağı yılda bir kere kaldırılsa da 3 yıldır devam ediyor. Mali sıkıntı yaşayan kulüp diğer taraftan ise PFDK cezaları ile boğuşuyor. Bunun üzerine Direniş Taraftar Grubunun çağrısıyla geçtiğimiz cumartesi Amedspor’un Sarıyerspor’u konuk ettiği maçta siyah kıyafet ve konfetiler ile hakem kararları ve PFDK cezaları protesto edildi. Yaşadıklarını Ultramed Taraftar Grubu Başkanı Mahsum Kazıkçı Evrensel’e anlattı. TFF’nin kendilerine yönelik hakarete sessiz olduğunu söyleyen Kazıkçı, cezalarda çiftçe standarda maruz kaldıklarını belirterek, “Bizi koruyamıyorlar mı? Yoksa korumak mı istemiyorlar?  Hakem, TFF’ye bizi kayırın demiyoruz. Diğer takımlara nasıl davranılıyorsa, bize de öyle davranılsın. Kurallar neyse o uygulansın” diye konuştu.

TFF SESSİZ

Neredeyse her maç Amedspor’a ceza verildiğini ve cezaları kanıksar olduklarını ifade eden Kazıkçı, “İşin kötü tarafı bizim artık bu cezaları normal karşılamamız. Eskiden kulübe ceza verildiğinde günlerce, aylarca tartışılırdı. Bu duruma itiraz vardı” dedi. Yaptıkları itirazların Türkiye Futbol Federasyonunda (TFF) karşılık bulmadığını belirten Kazıkçı, ikinci ve üçüncü Lig takımlarının UEFA’ya ya da FIFA’ya şikayet etme gibi bir lüksünün olmadığını söyledi.

Amedspor’un ekonomik sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Kazıkçı, TFF’nin verdiği cezalarla durumun daha da kötüye gittiğini ifade etti. Buna karşın TFF’nin takımın deplasmanda maruz kaldığı hakaretlere sessiz kaldığını dile getiren Kazıkçı, “Deplasmana gittiğimiz her yerde takım, hakaret ve küfre maruz kalıyor. Ama TFF’nin PFDK’nin sevklerini takip ediyoruz. O kadar küfür ve hakaret sanki dağa taşa edilmiş. Sahadaki gözlemci bunları not etmemiş ve o takımların hiçbiri ceza da yememiş. Hakaretlerine maruz kaldığımız hiçbir takıma ceza yok. Biz de bir taraftar bireysel bir hakarette bulunmuşsa, gözlemci bunu bütün taraftarlara mal ederek ceza veriyor. Normalde 6222 sayılı yasada tribünlerde bir bireyin yaptığı hakaretin cezası o bireyin kendisine kesilir. Bize bu yasa ayrı uygulanıyor, bir kişinin yaptığı kötü tezahüratın cezası tüm taraftarlara kesiliyor” dedi.

3 YILDIR DEPLASMAN YASAĞI DEVAM EDİYOR

Deplasmanda taraftar yasağının sürdüğünü de dile getiren Kazıkçı, “Yaklaşık 3 yıldır taraftar yasağı devam ediyor. Yılda bir kere kaldırılıyordu son zamanlar da o hakkımız da elimizden alındı. Örneğin Ankara Emniyeti, Valisi diyor ki; 200 Amedspor taraftarını koruyamam. 200 Amedspor taraftarını koruyamıyor ama Beşiktaş gittiği zaman 2-3 bin kişiyi koruyor. Samsun, Hacettepe ile oynasa Samsun’u koruyor, bizi koruyamıyor” dedi.

Amedspor deplasmanına gelen taraftarları dostluk çerçevesinde karşıladıklarını belirten Kazıkçı, “Biz düşman değil sadece rakibiz, gelebilirler diyoruz. Bodrumspor taraftarı geldi, gayet güzel karşıladık. Maç sonunda onları tebrik edip yolculadık. Bizi koruyamıyorlar mı? Yoksa korumak mı istemiyorlar?”  diye sordu.

CEZALARDA ÇİFTE STANDART VAR

Kazıkçı, hakemlerin taraflı kararlarından dolayı futbolcuları fazlasıyla olumsuz etkilediğini ve bunun maçlara yansıdığını belirterek, “Bir futbolcumuz direk kırmızı karttan 8 maç ceza alıyor. Ama Trabzonspor’da tokat atan bir futbolcu direk kırmızı kart yiyor. Normalde 2 maç ceza alması gerekirken tokat atan futbolcu sadece bir maç ceza aldı. Yani takıma ve futbolcuya göre bir çifte standart var. Bu cezalar yüzünden futbolcularımız uzun süre maça çıkamıyor ve futbol hayatı bitme noktasına geliyor. Transferini de etkiliyor. Bu futbolcuların geleceğini etkiliyor. Bir futbolcu yarı sezon oynamazsa kimse onu oynatmaz” dedi.

Verilen cezaların normalleştirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Kazıkçı, cezalar karşısında tepki göstermeleri durumunda ise daha ağır cezaların kulübü beklediğini söyleyerek, hakemlerin ve TFF’nin adil kararlar vermesi noktasında çağrıda bulundu. Kazıkçı, “Biz sadece buraya gelen hakeme, TFF’ye bizi kayırın demiyoruz. Diğer takımlara nasıl davranılıyorsa, bize de öyle davranılsın. Kurallar neyse o uygulansın” diye konuştu.

CİZRESPOR LİGE GERİ DÖNDÜ

Karşılaştıkları ırkçı saldırılar ve hakemlerin tutumları nedeniyle geçtiğimiz hafta ligden çekildiğini açıklayan Cizrespor geri dönüş kararı aldı. Ligden çekilme kararı sonrası Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, geçtiğimiz günlerde kulübe gelerek yöneticilerle görüştü. Bu ziyaretin ardından Cizre Kaymakamı Davut Sinanoğlu ve ilçe jandarma komutanı da kulüp yetkilileriyle bir araya geldi.

Bu görüşmeler sonucu futbolcular antrenmana çıkınca Vali Pehlivan, kulüp yöneticileriyle birlikte toplantı düzenledi. Gazeteduvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre; Vali bu toplantıda kulüp yöneticilerine, “Herhangi bir sıkıntınız olduğunda ben yardımcı olacağım size. Bizim bölgenin tek profesyonel takımı sizsiniz. Lige devam edin” diyerek alınan karardan vazgeçilmesini istedi. Kulüp yöneticileri ise bu sözlere takımın geçmişte yaşadığı olumsuzlukları anlatarak bunların tekrar yaşanmaması gerektiğini söyledi. Yöneticiler yerel yöneticiler tarafından yalnız bırakılmamaları gerektiğini de valiye iletti. Bu görüşmeler sonrasında kulüp Payasspor’la oynayacağı karşılaşmaya çıktı. 

ÖNCEKİ HABER

14 Baro, Kanal İstanbul projesi ÇED olumlu kararına iptal davası açtı

SONRAKİ HABER

Boykota katılan İTÜ öğrencilerine verilen uzaklaştırma cezaları mahkemeden dönüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...