17 Şubat 2020 16:16

"Seçilmiş makamı siyasi ayak olarak nitelerseniz, milli iradeyle kavgaya başlarsınız"

AKP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Seçilmiş bir makamı terör örgütünün siyasi ayağı olarak nitelerseniz, milli iradeyle kavga etmeye başlarsınız" dedi.

Ömer Çelik | Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığındaki AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

AKP Genel Merkezi'nde basına kapalı gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 2 saat sürdü. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrasında açıklama yaptı. 

"FETÖ'nün siyasi ayağı" tartışmalarına ilişkin konuşan Ömer Çelik, "Seçilmiş bir makamı terör örgütünün siyasi ayağı olarak nitelerseniz, milli iradeyle kavga etmeye başlarsınız" dedi. Çelik, CHP'lilerin açıklamalarını "Türk tipi 'Baasçı' bir dil" olarak niteledi.

'Suç örgütü liderliği ve cinayete azmettirme' suçlarından tutuklanan uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti'nin tahliyesi için yargı mensuplarına baskı yaptığı iddia edilen ve hakkında soruşturma başlatılan eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu'ya ilişkin soruya yanıt veren Çelik, "Konuyu Burhan Hoca'ya sormanız lazım. İlgili kurumlar araştıracaktır, Burhan Kuzu cevabını verecektir, bizim bir değerlendirmemiz yok" şeklinde konuştu.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İDLİB KRİZİ

"Birkaç gündür Rusya tarafından çok sayıda, Türkiye'yi suçlayan Türkiye'ye karşı ön yargılarla dolu açıklamalar geldi. Bazıları resmî, bazıları ajanslar üzerinden geliyor. Şunu açık bir şekilde ifade edebiliriz ki Türkiye'nin bu mutabakatı ihlal ettiğine dair bütün bilgiler yanlıştır. Mutabakat rejim tarafından ihlal edilmektedir. Rejimin ateşkes ihlalleri 20 bin civarına ulaşmıştır. Türkiye'nin yaptığı tahkimat terörle mücadele meselesidir."

"Suriye'de batılı dostlarımızın yaptığı hataların aynısı Libya'da tekrar edilmeye çalışılıyor."

"FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI" TARTIŞMASI

"Herkes kendi dönemiyle ilgili olarak, kendisinin mükemmel işler yaptığını kendisi dışında herkesin hatalı davrandığını söylemek gibisinden maalesef çok indirgemeci bir yaklaşım üzerinde gidiyor."

"MGK kararları tavsiye kararlarıdır, hükümet bunu değerlendirir. O zamanki belgelere bilgilere baktığınızda toplumun neredeyse tamamı bir sürü kararla suçlanıyordu. Bunlar devletin ilgili kurumları tarafından takip ediliyor. Terör örgütü olduğu ortaya çıktıktan beri, 7 Şubat MİT krizi, 17-25'te sahte bilgi belgeyle, yaptığı bütün bu faaliyetlere baktığınızda kim bunlarla mücadele etti, kim masum göstermeye çalıştı. Kim o kurumlara destek verdi, kim bununla mücadele etti? FETÖ'ye dönük olarak çok az cümle kuranlar, onları mazur göstermeye çalışanlar, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'na en saygısız ifadeleri kullanıyorlar. Bu mücadelenin başında Cumhurbaşkanı'mız vardı. Hükümetlerimiz her alanda bununla ilgili en kararlı mücadeleyi vermiştir, bu bir işgal projesidir, yabancı kaynaklı. Bununla kim mücadele ediyor çok açık ve nettir. O zamanki istihbarat havuzlarına bakarsanız toplumdaki belli bir dar çerçeve dışında suçlanmamış kimsenin kalmadığını görürsünüz."

"Listelerden bahsediyor, bunları hiçbir kurum açıklayamaz, yargının elinde. HTS kayıtları, herkesin nerede olduğu belli. Kimsenin bundan kaçtığı yok."

"Diyor ki, yargının siyasi ayağı kim. Varsa siyasi ayak, yargı zaten elinden gelen gayreti gösteriyor. Başka bir şey yapıyorlar. FETÖ'yü hedef almaktan çok, seçilmiş Cumhurbaşkanı'nı hedef alıyorlar. FETÖ hedef olarak zaten Cumhurbaşkanı'nı hedef gösteriyor. Bir yandan FETÖ'nün, bir yandan CHP'nin hedefinde Cumhurbaşkanı'mız var. Yapmak istediği FETÖ'yle mücadele midir, yoksa onları mazur gösterecek siyasi spekülasyonlar mı üretmektir? Seçilmiş bir makamı terör örgütünün siyasi ayağı olarak nitelerseniz, milli iradeyle kavga etmeye başlarsınız. Keşke daha demokratik bir dil kullansalar, Suriye'den Türkiye'deki demokrasi meselelerine kadar, Türk tipi 'Baasçı' bir dilin kullanıldığını görüyoruz."

BURHAN KUZU AÇIKLAMASI: DEĞERLENDİRMEMİZ YOK

"Biz somut bir durum ortaya çıktığında biz görüşümüzü söyleriz. İlgili kurumlar araştıracaktır, Burhan Kuzu cevabını verecektir, bizim bir değerlendirmemiz yok." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bornovalı kadınlar saldırılara karşı mücadelelerini ortaklaştırdı

SONRAKİ HABER

14 Baro, Kanal İstanbul projesi ÇED olumlu kararına iptal davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...