17 Şubat 2020 12:50

Saruhan Oluç: İktidar 2023’e kadar bu koltukta oturamayacak

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç, iktidarın kamusal ve demokratik meşruiyetini yitirdiğini ve erken seçimin ihtiyaç olduğunu belirterek, “İktidar 2023’e kadar bu koltukta oturamayacak” dedi.

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç | Fotoğraf: HDP Basın Bürosu

Paylaş

HDP Grup Başkan Vekili Saruhan Oluç Meclis'te gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bankacılık Kanunu ile ilgili yeni düzenlemeler içeren kanun teklifine ilişkin Oluç, kanun teklifinin halkın ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirtti. Oluç, “Tam tersine kendi iktidarını ekonomik olarak sağlamlaştırma yandaş olan bütün kuruluşlara yeniden imkanlar sağlama doğrultusundadır. Altını çizmek gerekiyor, geçen günlerde Hatay’da bir baba açlıktan ve yoksulluktan çocuklarına yemek alamadığı için kendini yaktı. Dün de Konya’da bir tır şoförü intihar etti” dedi.

AKP’nin emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ve işsizlik gibi sorunlara çözüm üretmediğini hatırlatan Oluç, düzenlemenin bir başka hedefinin Kanal İstanbul’a finansman sağlamak olduğunu belirterek, “İktidar Kanal İstanbul’da kendi günahlarına halkı alet etmeye çalışıyor” dedi.

BEYAZ TOROS YÖNTEMİ…

Oluç, partilerinin Van Milletvekili Murat Sarısaç’ın plakasız bir araç tarafından takip edilmesine ilişkin de, “İlginçtir bu şahıslar yüzlerini kapatarak oradan uzaklaşmayı tercih etti. Bu plakasız araçla vekilimizin takip edilmesi meselesi bize iki şey hatırlattı biri ’90’ların Beyaz Toros dönemini. İktidar Beyaz Toroslar döneminin yöntemlerini kullanmaya başlamış” diye konuştu.

Gezi davasını da gündemine alan Oluç, “Ortada bomboş mesnetsiz bir iddianame vardır. İçinde hiçbir şey yoktur” dedi.

"İKTİDAR SEÇİMDEN KAÇIYOR"

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Oluç, “Erken seçim derken hangi tarihte olacağını söylemek mümkün değil ama en azından 2023’e kadar bu iktidarın koltuğunda oturamayacağını söylemek mümkün. Dolayısıyla erken seçim ihtimali güçlüdür” dedi. Partisinin 20 Kasım 2019 tarihinde yaptığı “erken seçim” çağrısını hatırlatan Oluç, iktidarın kamusal ve demokratik meşruiyetini yitirdiğini belirterek, “Bu kamusal ve demokratik meşruiyeti yeniden kazanmak istiyorsa bir erken seçime ihtiyaç vardır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, toplumun ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten Oluç, “Erken seçim ihtiyacı vardır ama iktidarın bir erken seçimden köşe bucak kaçacağını düşünüyoruz. Çünkü bütün kamuoyu araştırmaları iktidarın ciddi bir şekilde irtifa kaybettiğini, aynı zamanda bu iktidardaki yorgunluğu parçalanmışlığı gösteriyor” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Somalı işçilerden depremzedeler için yardım kampanyası

SONRAKİ HABER

Kocaeli körfezinde ‘42. liman’ yeniden gündemde: İzmit bu limanı kaldırmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...