17 Şubat 2020 11:02 Güncelleme: 17 Şubat 2020 13:04

İzmir'de Camus enstalasyonu sergilenecek

İzmir Fransız Kültür Merkezi, şaşırtıcı bir sergiye ev sahipliği yapacak. Sergiyi ziyaret eden İzmirliler, bedenleriyle metinleri keşfedecek.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Yarkent Medya

Reklam

İzmir Fransız Kültür Merkezi, Frankofoni ayı etkinlikleri ve Albert Camus’nün ölümünün 60. yılı çerçevesinde, Nota Bene Visual Studio (NBV) sanatçılarının oluşturduğu “İn order to control/ Tersi ve Yüzü” adında etkileşimli tipografik enstalasyona ev sahipliği yapacak.

Bu enstalasyonu görmeye gelen ziyaretçiler kendilerini Albert Camus’nün yayımlanan ilk kitabı olan “Tersi ve Yüzü” eserindeki metinlerin içerisinde bulacaklar. Seyircinin esere dahil olduğu ve aktif olarak rol aldığı bu çalışmada ziyaretçiler metinleri keşfedecek.

SERGİ 24 ŞUBAT-31 MART TARİHLERİ ARASINDA

Albert Camus’nün ilk eserin olan “Tersi ve Yüzü” kitabı, Fransa’da 1937 yılında ilk olarak Edmont Charlot tarafından basılmıştı. 1969-1973 yılları arasında ise Charlot, İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü olarak görev yapmıştır. İstanbul’da video mapping ve dijital enstalasyonlar gibi yeni medya çalışmalarına yoğunlaştı; bir tasarım stüdyosu olan Nota Bene Visual, çalışmalarına ‘Camus versiyonu’nu ekledi.

Fransız Kültür Merkezi İzmir Müdürü Caroline David, “Herkesin sevebileceğini düşündüğümüz farklı bir etkinlik olacak. Tüm İzmirlileri bizimle birlikte eğlenmeye, bu yeni sergi konseptimizi keşfetmeye davet ediyoruz” dedi.

Sergi 24 Şubat-31 Mart tarihleri arasında, hafta içi 10.00-19.00 ve cumartesi günü 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

ENSTALASYON NEDİR?

Yerleştirme ya da enstalasyon, geleneksel sanat eserlerinden farklı olarak, çevreden bağımsız bir sanat nesnesi içermeyip belirli bir mekân için yaratılan, mekânın niteliklerini kullanıp irdeleyen ve izleyici katılımının temel bir gereklilik olduğu sanat türü. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam