17 Şubat 2020 10:49

Samsun'da Eğitim Sen'in 25. yılı için dayanışma yemeği düzenlendi

Samsun’da Eğitim Sen'in 25'inci yılı nedeniyle düzenlenen dayanışma yemeğinde mücadele vurgusu öne çıktı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Samsun’da Eğitim Sen, sendikanın 25’inci yılı için dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe Eğitim Sen ve KESK’e bağlı sendika üyelerinin yanında siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri üyeleri, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu’ndan Özgür Bozdoğan ve insan hakları savunucusu Akın Birdal da katıldı.

Eğitim Sen Şube Başkanı İsmail Yavuz, yaptığı konuşmasında Eğitim Sen’in tarihine değinerek Eğitim Sen’in eğitim emekçilerinin emek ve demokrasi mücadelesinin gerçek adresi olduğunu, bütün saldırılara rağmen, kayıplara rağmen mücadeleye devam ettiğini söyledi.

Barış akademisyenlerini, ihraç edilen diğer eğitim emekçilerini hatırlatan Yavuz, arkadaşlarının haklarını alıp görevlerine dönene kadar dayanışma ve mücadeleyi bırakmayacaklarını belirtti.

Özgür Bozdoğan da topluma ve kamu emekçilerine yönelik saldırılara dikkat çekerek daha kapsayıcı ve daha güçlü bir mücadelenin örgütlenmesinin önemli bir görev olduğunu ve bunun için daha fedakarca çalışma yürütülmesi gerektiğini belirtti.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı dayanışma yemeği, yerel müzik grubunun türküleri ve halaylarla sona erdi. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Çavuşoğlu: Türkiye ve Rusya, İdlib'de nihai mutabakat için iş birliğine devam ediyor

SONRAKİ HABER

Erzurum'da kaybolan Öğrenci Didem'den 8 gündür haber yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...