17 Şubat 2020 09:10

Urla’da zeytin sempozyumu düzenlenecek

Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV), zeytin ağacını ve zeytinyağını “Urla Zeytin Aşkı” sempozyumu ile gündeme taşıyor.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) ve Köstem Zeytinyağı Müzesi, Zeytin Dostu Derneği ve Butik Zeytin ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği katkıları ve işbirliğiyle Urla zeytin aşkı sempozyumu düzenlenecek.

Zeytin ağacını ve zeytinyağını “Urla Zeytin Aşkı” sempozyumu ile Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (TÜLOV) gündeme taşıyor. Köstem Zeytinyağı Müzesi’nde yapılacak sempozyum, “Geçmişten Geleceğe Kadim Dost: Zeytin ağacı” ve “Zeytin ve Zeytinyağının Sağlık, Sosyal ve Toplumsal Açıdan Önemi” oturum başlıklarıyla 29 Şubat 2020 tarihinde düzenlenecek.

Sempozyum, Köstem Zeytinyağı Müzesi Kurucusu Doç. Dr. Levent Köstem, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı Genel Başkanı Aytekin Tunus ve Urla Kaymakamı Önder Can ve İzmir Milletvekili Prof.Dr. Kamil Okyay Sındır’ın açılış konuşmaları ile başlayacak.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ZEYTİN KONUŞULACAK

Sempozyumun “Geçmişten Geleceğe Kadim Dost: Zeytin ağacı” oturumunu CHP İzmir Milletvekili ve Yüksek Ziraat Mühendisi Prof. Dr. Kamil Okyay yönetecek. Oturumun konuşmacıları ise Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Diler ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mücahit Taha Özkaya, Eski Kültür Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan olacak.

“Zeytin ve Zeytinyağının Sağlık, Sosyal ve Toplumsal Açıdan Önemi” başlıklı ikinci oturumu CHP 24. 25. ve 26. dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir yönetecek. Bu bölümün konuşmacıları ise, Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Eren Akçiçek, Zeytinyağı Üreticisi ve TEVOO Butik Zeytin Ve Zeytinyağı Üreticileri Derneği Başkanı Atilla Totoş ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya olacak.
Sempozyumda ele alınacak konular ise şöyle:

  • Geçmişten Günümüze Zeytinyağı Kültürü ve Müzecilik
  • Yeni Bakış Açısıyla Dünya ve Ülke Zeytinciliği Ve Zeytinyağcılığı
  • Zeytinin Kültürel, Sanatsal Ve Toplumsal Açıdan Önemi
  • Zeytinyağı Bizi Daha Sağlıklı Yapar mı?
  • Zeytinyağı ile İlgili Yapılan Çalışmalar
  • Zeytinyağının Sağlığımız Üzerine EtkileriGastronomi Açısından Zeytin ve Zeytinyağının Önemi 

Urla Zeytin Aşkı Sempozyumu ile Köstem Zeytinyağı Müzesinde 29 Şubat Cumartesi günü 12.30 – 17.00 saatleri arasında gerçekleşecek. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam