17 Şubat 2020 07:04
Son Güncellenme Tarihi: 17 Şubat 2020 13:40

Ankara'da okulda silahlı saldırı: Müdürü yaralayan hizmetli kendisini de vurdu

Ankara'da bir lisede hizmetli olarak çalışan Murat Ekinci okul müdürü Şerafettin Ali Gürüler'i tabancayla vurarak yaraladı. Ekinci, aynı silahla kendisini de ağır yaraladı.

Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesinin bahçesi | Fotoğraf: DHa

Paylaş

Ankara'da lisede hizmetli olarak çalışan Murat Ekinci, okul müdürü Şerafettin Ali Gürüler'i tabancayla vurarak yaraladı. Murat Ekinci, aynı silahla kendisini de ağır yaraladı.

Etimesgut ilçesinde Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesinde Okul Müdürü Şerafettin Ali Gürüler ile Hizmetli Murat Ekinci arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Murat Ekinci, Şerafettin Ali Gürüler'i tabancayla vurarak yaraladı.

Öğrenciler, öğretmenler tarafından kısa sürede okuldan tahliye edildi. İhbar üzerine okula gelen polislerin "Teslim ol" çağrılarına uymayan Murat Ekinci, aynı silahı başına dayayıp, ateşleyerek, kendisini de ağır yaraladı. Sağlık görevlileri, Şerafettin Ali Gürüler ile Murat Ekinci'yi ambulanslarla hastaneye kaldırdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ankara Valiliği, Şehit Veli Bekdaş Anadolu Lisesinde meydana gelen olayla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, olayın saat 08.50'de gerçekleştiği belirtilerek, "İlimiz Etimesgut ilçesi Şehit Velit Bekdaş Anadolu Lisesinde, okulda hizmetli olarak görev yapan Murat Ekinci, henüz bilinmeyen bir sebeple Okul Müdürü Şerafettin Ali Gürüler'i makam odasında ateşli silahla vurarak yaralamış, akabinde aynı silahla intihara teşebbüs etmiştir. Olay yerine intikal eden görevlilerimizce yaralı şahıslar ivedilikle bölge hastanelerine sevk edilmiş, öğrencilerin okuldan güvenli bir şekilde tahliyesi sağlanmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat çok yönlü olarak yürütülmektedir" denildi.

 

EĞİTİM SEN: LİYAKATSİZLİĞİN SONUCU

Saldırı ile ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Ankara 4 No'lu Şube Başkanı Gülhan Şimşek, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) eğitime dair acil sorunla uğraşmak yerine, önlük gibi, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) gibi tali işlerle oyalandığını belirterek, “Bugün yaşanan üzücü durum bir dizi ihmaller zincirinin ve hep söylediğimiz gibi liyakatsizliğin bir sonucudur. Olay esnasında öğrenciler okuldadır ve ciddi bir tehlike atlatılmıştır. Bir öğrencimizin başına bir şey gelse bunu hesabı verilebilir miydi? Öğrendiğimiz kadarıyla bu kişi 3 yıl önce engelli kadrosundan memur olarak bu okula atanmış. Her ne kadar engel nedeni hemofili olsa da, dosyasında şizofreni olduğuna dair iddialar var. Bu kişi bir süre Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmış, ancak orada tartışma yaşayınca tekrar bu okula gönderilmiş. Okullarda birçok farklı kurumdan kişiler gerekli eğitimi almadan çalıştırabiliyor. Çocukların eğitim gördüğü alanlar olarak okullar hassas kurumlardır. Ancak MEB bu hassaslıktan uzaktır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK araştırması: Mutlu olanların oranı yüzde 52.4'e geriledi

SONRAKİ HABER

Emek Partisi: Gezi, demokrasi isteyen milyonların eseridir; yargılanamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...