17 Şubat 2020 03:36

6 yaşındaki Narin Doğan bakkala giderken vuruldu

Adana'daki bir oto yıkamacıya düzenlenen silahlı saldırıda, bakkala gitmek için evden çıkan 6 yaşındaki Narin Doğan vurularak yaralandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Adana'da kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bir oto yıkamacıya düzenlenen silahlı saldırıda, bakkala gitmek için evden çıkan 6 yaşındaki Narin Doğan vurularak yaralandı.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre silahlı saldırı, dün (16 Şubat) saat 21.30 sularında Seyhan ilçesine bağlı Ova Mahallesi'nde meydana geldi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kapalı olan oto yıkamacıya tabancayla ateş açtı. Bakkala giderken kurşunların hedefi olan 6 yaşındaki Narin Doğan, kalçasından yaralandı.

Saldırganlar kaçarken kızının ağlama sesini duyan baba Rıdvan Doğan, çocuğunu yakındaki tıp merkezine götürdü. Burada ilk müdahalesi yapılan çocuk, daha sonra Adana Şehir Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanede ameliyata alınan Narin'in durumunun iyi olduğunu bildirildi.

BİREYSEL SİLAHLANMADA VAHİM TABLO: 2019'DA EN AZ 3 BİN 263 SİLAHLI ŞİDDET VAKASI GERÇEKLEŞTİ

Umut Vakfının “Türkiye Silahlı Şiddet Haritası" 2019 raporuna göre geçen yıl ülke genelinde en az 3 bin 623 silahlı şiddet vakası basına yansıdı. Bu silahlı olayların 2 bin 867’sinde ateşli silahlar (1402’si her tür tüfek, 132’si beylik silahı olmak üzere bin 465’i tabanca), 756’sında ise her türlü kesici, delici aletin kullanıldı.

2019'da basına yansıyan 3 bin 623 silahlı şiddet olayında; en az 2 bin 211 kişi öldü, 3 bin 736 kişi de yaralandı. Aynı yıl Adana'da yaşanan ve basına yansıyan silahlı şiddet vakası sayısı da en az 172 oldu. Bu olaylarda en az 105 kişi yaşamını yitirdi, 151 kişi yaralandı.

Eurostat’ın (Avrupa İstatistik Ofisi) 2018 verilerine göre de Türkiye, Avrupa Birliği üye ve üyelik sürecindeki ülkeler arasında cinayet oranlarında en yüksek üçüncü ülke. Her 100 kişiden 12’sinde silah var. 178 ülke arasında silahlanma konusunda Türkiye 14’üncü sırada. Silah ticareti ile ilgili şeffaflık konusunda 48 ülke arasında 31’inci sırada yer alıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dünya Turu ­| Meksika: Kadın cinayeti sergisi ya da halk şiddete nasıl alışır?

SONRAKİ HABER

Otomobille çarpıp öldürdüler, cansız bedenini su kuyusuna attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...