16 Şubat 2020 16:40

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu: Esnaf işçileşiyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu: Esnafımız ailesiyle birlikte artık işçi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalışıyor.

ARŞİV | Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnafımız ailesiyle birlikte artık işçi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalışıyor” dedi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, küçük esnaf ve sanatkar korunmadığı için işsizliğin ve büyükşehirlere göçün arttığını kaydetti. Her geçen gün sayıları artan zincir marketler nedeniyle esnaf ve sanatkarların işyerlerini kapatarak patronluktan işçi konumuna geçtiğini ifade eden Palandöken, şu değerlendirmede bulundu:

“Ülkenin dört bir yanında zincir marketlerin el atmadığı meslek, gitmedikleri il ve ilçemiz kalmadı. Resmen ülkenin her tarafını kuşatarak küçük esnafı bitme noktasına getirdiler. Yanında eleman çalıştırarak istihdama katkı sağlayan esnafımız ekmek parası kazanamayınca dükkanını kapatıp büyük şehirlere göç etmek zorunda kaldı. Kendi işinin patronu olan esnafımız ailesiyle birlikte artık işçi konumuna geçerek zincir marketlerde reyon görevlisi olarak çalışıyor.” (EKONOMİ SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Otomotivde 1 milyar dolarlık ihracat

SONRAKİ HABER

Burdur Belediye Başkanı: Burdur Gölü'nün kuruyup gittiğine seyirci kalmayalım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...