16 Şubat 2020 14:38
Son Güncellenme Tarihi: 16 Şubat 2020 16:08

Gezi Davası öncesi Twitter'da kampanya: #YargıYokİnfazVar

Gezi Parkı Davası’nın 18 Şubat’ta görülecek altıncı duruşması öncesi Twitter'da "#YargıYokİnfazVar" etiketiyle paylaşımlar yapılıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gezi Davası’nın 18 Şubat’ta görülecek altıncı duruşması öncesi Twitter'da davadaki hukuksuzluklara dikkat çekmek için kampanya başlatıldı. Saat 19.00'da başlayacak kampanyada sosyal medya kullanıcıları #YargıYokİnfazVar başlığı kullanılarak tweet'ler atıyor.

Osman Kavala’ya Özgürlük grubu, Gezi Davası’ndaki hukuksuzluklara dikkat çekmek amacıyla herkesi yapacağı paylaşımlarla Kavala ve Gezi davası sanıklarına destek vermeye çağırmıştı. 

Paylaşımlarda kullanılması için bazı örnek tweet’ler osmankavala.org adresinde sunuldu.

Savcı verdiği mütalaada, 836 gündür tutuklu bulunan ve AİHM’in derhal tahliye kararına rağmen halen tahliye edilmeyen Osman Kavala, 221 günlük tutukluğun ardından tahliye edilen Yiğit Aksakoğlu ve Gezi Davası’ndan daha önce yargılanıp beraat etmesine rağmen yeniden yargılanan Mücella Yapıcı’nın ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. Savcı ayrıca tutuksuz yargılanan Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ekmekçi hakkında da 15 yıldan 20 yıla kadar hapis istiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Bel-Sen'in Dersim ve Van kongelerinde mücadele vurgusu

SONRAKİ HABER

CHP Ankara Kongresi'nde delege Tevfik Koçak'ın cinsiyetçi söylemi tepki çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...