16 Şubat 2020 14:18

Tüm Bel-Sen'in Dersim ve Van kongelerinde mücadele vurgusu

Tüm Bel-Sen Dersim ve Van şubeleri kongrelerini gerçekleştirdi. Konuşmalarda krizin faturasının emekçilere kesilmesine karşı mücadele vurgusu yapıldı.

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikasının (Tüm Bel-Sen) Dersim ve Van şubeleri kongrelerini gerçekleştirdi. Konuşmalarda ekonomik krizin yükünün emekçilerin omuzlarına yüklenmesine karşı mücadele vurgusu yapıldı.

DERSİM: YAŞAM KOŞULLARI KÖTÜLEŞİYOR

Tüm Bel-Sen Dersim Şubesinin 11. Olağan Kongresi Dersim Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Dersim, Elazığ, Malatya ve Erzincan’dan delegelerin katılımıyla düzenlenen kongreye ilgi yoğun oldu.

Şube Başkanlığını yürüten Mazlum Doğan, konuşmasında ekonomik kriz vurgusu yaparak zamlarla emekçilerin yaşam koşullarının kötüleştiğini söyledi. Doğan, ayrıca “Laik ve demokratik, barış içinde bir ülke talebimiz tüm yakıcılığıyla devam ediyor” dedi.

Kongrede söz alan HDP İl Eş Başkanı İbrahim Kasun da AKP-MHP ittifakının emekçilerin kazanılmış haklarına göz diktiğini belirterek buna karşı ortak mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

EMEP GYK Üyesi Mustafa Taşkale de “AKP iktidarı, ülkenin bütçesini, savaş politikalarına kurban ediyor. Silahlanmaya bütçe ayırıyor ancak işçilere ve emekçilere yoksulluk sınırının altında yaşamayı dayatıyor” dedi. Taşkale, talepler etrafında birleşen bir sendikacılık yapılması gerektiğini vurguladı.

Konuşmalar sonrasına okunan raporların ardından seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Mazlum Doğan yeniden Şube Başkanı seçildi.

VAN ŞUBEDE YÖNETİM ŞEÇİLDİ

Van’da da Tüm Bel-Sen’in 7’inci olağan kongresi yapıldı. KESK Van Şubeler Platformunda yapılan kongreye 96 delege katıldı.

Kongrede yönetim kurulu üyeliğine Abdul Hadi Karaman, Benazir Aydemir Kaya, Vural Aytürk, Ekrem Pala, Şükrü Kaçıcı, Sait Yorğu ve Seyfettin İtah seçildi.

Yönetim kuruluna seçilen 7 kişi, daha sonra kendi aralarında yapacağı görevlendirme ile başkan ve yürütme organlarını belirleyecek. (Dersim-Van/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor Sivasspor'u yenerek ligde ilk sıraya yükseldi

SONRAKİ HABER

Gezi Davası öncesi Twitter'da kampanya: #YargıYokİnfazVar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa