16 Şubat 2020 12:23

HDP Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma

Kendisini bir süredir takip eden bir aracı ve şahısları görüntüleyen HDP Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma açıldı.

Murat Sarısaç'ın kaydettiği görüntülerden alınmıştır. | Kaynak: MA

Paylaş

Van’da günlerdir kendisini takip eden bir aracı ve içerisindeki şahısları cep telefonu ile görüntüleyen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Murat Sarısaç hakkında soruşturma başlatıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı AA duyurdu.

Savcılığın, soruşturmayı, “terör örgütüne yardım ve yataklık, terörle mücadele kanunu 6. maddesine aykırılık ve kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” iddialarıyla başlattığı belirtildi. Açılan soruşturmayı ise Anadolu Ajansı (AA) “Evinde PKK’lı teröristi saklayan HDP milletvekiline soruşturma” başlığı ile duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Milletvekili Sarısaç, kendisini günlerdir takip eden plakasız bir aracı önceki gün yeniden oturduğu evin önünde görünce, araçtaki kişilere kim olduğunu sormuş, ancak Sarısaç’a cevap vermekten kaçınan kişiler araçlarıyla uzaklaşmıştı. Ardından kent merkezine gelmeye çalışan Sarısaç’ın aracı, kısa bir süre sonra aynı araç tarafından durduruldu. Plakasız araçtan inen ve polis oldukları tahmin edilen kişiler, HDP PM üyesi Yunus Durdu’yu milletvekili aracından zorla çıkararak gözaltına almıştı. HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu’ya dair havuz medyası “PKK’lı terörist HDP’li milletvekilinin evinde çıktı” başlıklı haber servis etmişti.

Sarısaç, servis edilen bu haberlere sosyal medya hesabından tepki göstermişti: “Evdeki terörist, diye lanse etmeye çalıştıkları arkadaşımız #YunusDurdu sahada bizimle çalışan PM’mizdir. Sizin hem hilelerinizle baş edicez hem de size karşı asla boyunda eğmeyeceğiz.” HDP’li vekil, gözaltına alınan Durdu ile birlikte katıldıkları program ve ziyaretlerin fotoğraflarını da paylaşmıştı.

Gelişmeyi Evrensel'e değerlendiren Sarısaç, “O birkaç saniyelik görüntüler bizim yıllardır halk olarak yaşadıklarımızın sadece birkaç saniyesidir” demişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli mülteciler: Paramız olmazsa çocuklar ölecek mi?

SONRAKİ HABER

AKP’den kopuş artıyor: Maç keyif vermedi tribünler boşalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...