16 Şubat 2020 10:37

Emrah Serbes açık cezaevine geçti

Trafik kazasıyla 3 kişinin ölümüne neden olduğu için mahkum edilen Yazar Senarist Emrah Serbes açık cezaevine geçirildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Trafik kazasıyla 3 kişinin ölümüne neden olup 13 yıl 4 ay hapse mahkum edilen ve İzmir Menemen T tipi Cezaevi’ne konulan yazar-senarist Emrah Serbes açık cezaevine geçirildi. Serbes, İzmir’deki açık cezaevinde kaldıktan sonra bir süre önce Silivri Açık Cezaevi’ne nakledildi.

Yazar ve senarist Emrah Serbes, 22 Eylül 2017’de İzmir Torbalı’da bir araca arkadan çarpmış ve araçtaki Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) hayatını kaybetmişti. Kazadan sonra Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu belirterek teslim olmuş ancak daha sonra direksiyon başında Serbes’in olduğu ortaya çıkmıştı. Kazadan yaklaşık bir hafta sonra Serbes sosyal medyada bir mektup yayımlayarak suçunu itiraf etmişti. Serbes’in kazadan sonra yattığı klinikteki muayenesinde1.25 promil alkollü olduğu ortaya çıkmıştı. Serbes "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Arkadaşı Kenan Doğru için de suç üstlenmekten 2 yıla kadar hapis cezası istendi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama neticesinde Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Ceza İnfaz Kanunu’nun yönetmeliğine göre Serbes’in mahkum edildiği suçtan ceza alanlar, cezalarının 10’da 1’i infaz edildikten sonra koşullu salıverilmelerine 7 yıl kala açık cezaevine geçebiliyor. Bunun için kanunda ve yönetmelikte öngörülen şartları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Cezaevi idareleri mahkûmların dosyalarını hazırlayarak ilgili savcılıklara gönderiyor, incelemenin ardından da açık cezaevine geçiş için gerekli onay veriliyor. Serbes’in geçişi de bu kapsamda oldu. Menemen’deki açık cezaevinde kalan Serbes, daha sonra ‘eğitim’ gerekçesiyle Silivri’ye nakledildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Batıkent’te çocuk istismarı paneli: İstismarı önlemek mümkün

SONRAKİ HABER

18 yılda 91 yasa önerisi komisyona havale edilerek hükümsüz bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...