16 Şubat 2020 07:54

HDP’li Edip Karçik’in evi basıldı, darbedildi, polisler ‘yanlış adres’ diyerek gitti

HDP’nin önceki dönem Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik'in evini basarak kendisini ve ailesini darbeden polisler, “yanlış adres” diyerek evden ayrıldı.

HDP Eski Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik

Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Esenyurt İlçe Eş Başkanı Edip Karçik’in evine dün akşam saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Baskın sırasında, ev aramasına ilişkin savcılık izninin olup olmadığını soran Karçik ile kimi aile fertleri polisler tarafından darbedildi. Darp sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Karçik ve akrabaları hastaneye kaldırılırken, polisler ise “yanlış adres” diyerek evden ayrıldı.

“DOĞRU ADRESLERDE NELER YAPILIYOR”

HDP İstanbul Basın Komisyonu, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Bu ülkedeki her bir bireyin can güvenliğinden sorumlu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya soruyoruz: Size bağlı polislere, yanlış ya da doğru adres, gittiğiniz her eve bodoslama dalın emrini kim veriyor? Arama izni olmayan polisi eve almamak her vatandaşın yasal hakkı değil mi? ‘Yanlış’ adreste vahşet yaşatıp, hastanelik yapacak uygulamalar yapılıyorsa ‘doğru’ adreslerde neler yapıldığını tahmin etmek hiç zor olmasa gerek. Sorumluluğunuzu yerine getirip Karçık ve ailesine hakaret eden, hastanelik yapacak kadar darp eden memurlarınız hakkında derhal yasal işlem başlatınız.” (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Üsküdar Belediyesinin, Ensar Vakfına verdiği yurt için bedel alınmadı

SONRAKİ HABER

Tekirdağ, Bakırköy ve Bandırma cezaevlerinde tutuklular darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa