16 Şubat 2020 07:46

Üsküdar Belediyesinin, Ensar Vakfına verdiği yurt için bedel alınmadı

Bulgurlu Mahallesinde mülkiyeti Üsküdar Belediyesine ait olan yurdun, CHP'li meclis üyelerinin ret oyuna rağmen Ensar Vakfına 49 yıllığına bedelsiz olarak verildiği ortaya çıktı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

AKP’li Üsküdar Belediyesinin, Çamlıca Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nu Ensar Vakfına 49 yıllığına bedelsiz verdiği ortaya çıktı. Vakıf, son olarak Kızılay'ın bağışları ile gündeme gelmişti.

Bulgurlu Mahallesi’ndeki yurdun bulunduğu 43 ada, 34 parseldeki taşınmazın mülkiyeti Üsküdar Belediyesi’ne ait durumda. Cumhuriyet'in haberine göre, taşınmaza ilişkin teklif 7 Şubat 2018 tarihinde ilçe meclisi gündemine geldi. Teklifte taşınmazın Ensar Vakfına 49 yıllığına “eğitim ve yurt faaliyetleri”nde kullanılması amacıyla bedelsiz verilmesi istendi. Teklif CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

"ENSAR’A VERİLEN BİRÇOK ALAN VAR"

2014-2019 yılları arasında CHP Üsküdar Belediyesi Meclis üyeliği yapan Nezih Küçükerden, Üsküdar Belediyesinin, halka ait ve halkın kullanımında olması gereken birçok yeri, özellikle Ensar ve TÜRGEV gibi vakıflara verdiğini anlattı. Belediyenin, vakıflara verdiği yerlerin tümünün halkın yararına projelendirilmesi gereken yerler olduğunu kaydeden Küçükerden, "Belediye alanları, ‘halka yararlı’ diye adlandırılan vakıflara veriliyor. Üsküdar’da bu alan gibi halktan kaçırarak Ensar’a verilen birçok alan var. Belediye herkese hizmet etmeli, belli kesimlere peşkeşçilik yaparak hizmet edemez. Bu haksızlıktır, hukuksuzluktur. Bu tip kararların tümüne karşı CHP’nin şerhi var" dedi.

Ensar Vakfı Çamlıca Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun açılışı 7 Ekim 2019’da yapıldı. Açılış programına ise TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de aralarında bulunduğu birçok devlet görevlisi katıldı.

ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANI, VAKFIN MÜTEVELLİ HEYETİNDE

7 Şubat 2018'deki Belediye Meclisi toplantısında taşınmazların TÜGVA ve Ensar'a verilmesi ile ilgili karar, belediye önünde protesto edilmişti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in, Ensar Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesi olduğu hatırlatılan eylemde, "Hangi vakıfların ne amaçla bu varlıklara talip olduğunu, bir kez bile anlatmadınız bize. Üsküdar belediye başkanı, iki taşınmazı tahsis ettiği Ensar Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesidir. Bu durum siyaseten de hemşerilik açısından da etik değildir. Resmiyetin diliyle makamın, görev ve yetkinin suistimalidir, kötüye kullanımıdır. Halka ait taşınmazlarının kamu dışı yapılara devrine değil 49 yıllığına, 4 yıllığına bile karşı çıkıyoruz“  denilmişti.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arap coğrafyasında geçen hafta | Türkiye-Rusya ilişkileri: Çıkarların evliliği

SONRAKİ HABER

HDP’li Edip Karçik’in evi basıldı, darbedildi, polisler ‘yanlış adres’ diyerek gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...