15 Şubat 2020 14:52

Çavuşoğlu ile Lavrov arasında S-400 görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü. Çavuşoğlu, "Suriye'deki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilememeli" dedi.

Sergey Lavrov ve Mevlüt Çavuşoğlu | Fotoğraf: Cem Özdel/AA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 56’ncı Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak için gittiği Almanya’da, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüştü. Sputnik’e konuşan Çavuşoğlu, Suriye’nin İdlib’teki gerilim ve Soçi Mutabakatı konusunda Rusya’yla yaşanan anlaşmazlığın, S-400 hava savunma sisteminin alımıyla ilgili anlaşmayı etkilememesi gerektiğini söyledi.

Çavuşoğlu, İdlib’deki gelişmelerin S-400 anlaşmasını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, “Hayır, bu iki farklı konu” yanıtını verdi. “Suriye’deki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilememeli” diyen Çavuşoğlu, “İdlib’deki durum Rusya ile S-400 anlaşmasını etkilemeyecek” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin, herhangi bir ülkeyle tek bir anlaşmazlık yüzünden ilkelerini ve politikasını değiştirmeyeceğini belirten Çavuşoğlu, Suriye sorununun iki ülke arasındaki işbirliğini ve ilişkileri bozmasına izin vermemeleri gerektiğini ifade ederek, “Bu yüzden birlikte çalışıyoruz” dedi.

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşmeye ihtiyaç olup olmadığına, Türk heyetinin 17 Şubat günü Moskova’da yapacağı görüşmede karar verileceğini belirtti. Liderlerin, gerekirse görüşmeye hazır olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, “Ama önce Pazartesi günü Moskova’da yapılacak görüşmenin sonuçlarına bakalım” dedi. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum üyelerine ve gözaltındaki sanatçılara Dersim'den destek

SONRAKİ HABER

KESK'li kadınlar "Gülistan Doku nerede?" diye sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...