15 Şubat 2020 11:11

BES Adana Şubesi Genel Kurulu: Sınıfla bağımızı güçlendirmeliyiz

BES Adana Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulu sürüyor. BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, "Sınıfla bağımızı güçlendirmeliyiz. Daha fazla iş yerlerine gitmeliyiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

BES Adana Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulu başladı. KESK’e bağlı sendikalarla Emek Partisi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da katıldığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç, KESK’in kuruluşta verdiği mücadeleye dikkat çekerek iş yerlerinde daha fazla örgütlenmek gerektiğine dikkat çekti.

Genel Kurul'da ihraç edildikten sonra 2019’da kanser hastalığı sonucu hayatını kaybeden eski Büro Emekçileri Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Çoban da anıldı. Hayatı emek mücadelesi ve sürgünlerle geçen Çoban’ın 2003’te sürgündeyken ailesi ile birlikte yaşadıklarını anlattığı bir yazısı okundu.

“KESK MÜCADELE İLE KURULDU”

Türkiye’de kamu emekçilerinin 90’larda 12 Eylül’ün ölü toprağını atarken işçi ve gençlik mücadelesi içerisinde filizlenen kamu emekçileri mücadelesinin önemine dikkat çeken Tunç, “Kamu emekçileri olarak nereden geldik, nereye gidiyoruz. 12 Eylül’ün ölü toprağını üzerimizden atmaya başladığımız bahar eylemlerini hatırlayalım. İşçi sınıfını yürüyüşlerini, üniversite gençliğinin mücadelesini ve bu koşullarda filizlenen kamu emekçileri mücadelesini hatırlayalım. Fiili mücadele ile kurulamaz denilen sendikaları kurduk. Kaybettiğimiz arkadaşımız oldu. Sürgüne giden arkadaşlarımız oldu” dedi.

“SINIFLA BAĞIMIZI GÜÇLENDİRMELİYİZ”

O dönemde sınıfla bağlarını güçlendirerek büyüttüklerini ifade eden Tunç, “Sınıf mücadelesi iniş ve çıkışlarla dolu. Son 20 yıldır yaşadığımızı iktidarın kutuplaşması, tüm güçlerin tek adamda toplandığı, en demokratik haklarımızın kullandırılmak istendiği bir süreci yaşadık. 15 Temmuz darbe girişimi lütuf olarak gösterilerek demokrasinin kırıntıları elimizden alınmak isteniyor. Şimdi de sınıfla bağımızı güçlendirmeliyiz. Daha fazla iş yerlerine gitmeliyiz” dedi.

“SAVAŞ, EMEKÇİLERİN GÜNDEMİNDE İŞSİZLİK, YOKSULLUK OLMASIN DİYE”

İçeride ve dışarıda süren savaşlara dikkat çeken Tunç, “Kürt sorununun demokratik çözümünden yana değiller. Çünkü istiyorlar ki emekçişer ve halk ekmek meseleleri ile boğuşsun, oraya giden kurşunun bedelini ödesin. Emekçinin gündeminde işsizlik, yoksulluk olmasın. Kendi siyasi çıkarları onlara savaşı emrediyor. Savaşın yansıması burada kriz şeklinde karşımıza çıkıyor. 'Bir kurşunun maliyetini biliyor musunuz?' şeklinde çıkan cümlenin sebebi bu” dedi.

“OHAL SÜRECİNDEN KESK GÜÇLENEREK ÇIKACAK”

Konuk konuşmacılardan SES Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel, KESK’in 24 Ocak kararlarına karşı, neoliberalizme karşı kamu emekçileri ile birlikte ortaya çıktığını belirterek “O gün kamu emekçileri nasıl yeni bir gelecek için ortaya çıktıysa bugün de o koşullar vardır” dedi.

İhraç edilen kamu emekçilerinden Özgür Geyik de OHAL incelemelerinde sona yaklaşıldığına dikkat çekerek bu süreçte onca yıl boşuna mağdur edildiklerinin ortaya çıktığını, üyelerine ve kamu emekçilerinin taleplerine sahip çıkan KESK’in kazançlı çıkacağını, ileride üye sayısını arttıracağına inandığını ifade etti. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

DİSK Genel Kurulu: Birlik içerisinde en ileri mücadeleyi örgütlemeliyiz

SONRAKİ HABER

İstismarcıya af tartışılırken çocuk istismarı rakamları artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...