15 Şubat 2020 10:20
Son Güncellenme Tarihi: 16 Şubat 2020 17:05

Şırnak Valiliğinden "Polis, 90 yaşındaki kadını darbetti" iddiasına dair açıklama

Şırnak Valiliği, İdil'de polis baskınında eski Belediye Eş Başkanı Murat Şen'in annesi Fatim Şen'in darbedildiği iddiasına dair açıklama yaptı, "Darp olayı meydana gelmemiştir" dedi.

Fatim Şen ve Nurettin Şen Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak'ın İdil ilçesinde 15 Şubat sabahı polisler, yerine kayyum atanan İdil Belediyesi Eş Başkanı Murat Şen'in ikametine baskın düzenledi. Evde yapılan arama sırasında Murat Şen'in 90 yaşındaki annesi Fatim Şen'in ve yeğeni olan Nurettin Şen'in darbedildiği iddia edildi. Fatim Şen, "Oğlumu yere yatırıp darbettiler. Torunumu yere itekleyerek, kafasını ve vücudunu tekmelediler. Benim odama gelerek sandığı açmamı istediler. Sandığı açtıktan sonra bir şey görmeyince sandığın kapağını elimin üzerine vurup elimi arasına sıkıştırdılar" derken Şırnak Valiliği "Kesinlikle herhangi bir darp olayı meydana gelmemiştir" açıklamasını yaptı. 

DARP RAPORU ALDILAR

Mezopotamya Ajansının haberine göre polis baskını sırasında evi didik didik aranan belediye eş başkanı Murat Şen'in 90 yaşındaki annesi Fatim Şen'in kolu sandık ile kapak arasına sıkıştırıldı. Anne Şen'in iki kolunda yaralar oluştu. Haberde, evde bulunan Abdurrahim Şen'in de darp sonucu kaşının yarıldığı öne sürüldü.

Yaralanan Fatim Şen ile Abdurrahim Şen, yakınları tarafından tedavi için İdil Devlet Hastanesine götürüldü. 90 yaşındaki Fatim Şen'in darp raporunda şunlar kaydedildi:

"Darp cebir muayenesi için getirilen hastanın sol elinde 3x2 cm büyük abrazyon, sol ön kolda 4x3 cm abrazyon, sağ ön kolda 3x3 cmlik ekimoz mevcut. Çekilen grafilerinde akut patoloji görülmedi. Hayati tehlikesi yoktur. Durum bildirir kesin rapordur." 

Nurettin Şen'in kardeşi Abdurrahim Şen'in raporunda da "Hasta yüzünün sol tarafında 2x2 cmlik lazerasyon, sol kaşında 1c1 cmlik abrazyon mevcuttur. Çekilen grafide akut patoloji görülmedi. Hayati tehlikesi yoktur. Durum bildirir kesin hekim rapordur" ifadeleri yer aldı.

FATİM ŞEN: YAPILAN ZULÜMDÜR

Darp raporu alan Fatim Şen, olaya dair şunları söyledi:

"Evi basan maskeli polisler yere yatmamızı istedi. Kazanı temizlemekten dönen oğlumu yere yatırıp darbettiler. Torunumu yere itekleyerek, kafasını ve vücudunu tekmelediler. Benim odama gelerek sandığı açmamı istediler. Sandığı açtıktan sonra bir şey görmeyince sandığın kapağını elimin üzerine vurup elimi arasına sıkıştırdılar. Ben yaşlıyım, gözlerimden ameliyat oldum."

Yaşadıkları için “Bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Bu yapılanlar zulümdür. Bize haksızlık ve zulüm yapıyorlar" diyen Fatim Şen, "Bizlere bunu yapmaya hakları var mı” diye sordu. 

"KAPIYI AÇAR AÇMAZ İTTİLER"

Abdurrahim Şen ise “Sabah işe gidecektim, baktım polisler geldi, kapıyı açtım polislere. Kapıyı açar açmaz polisler beni itti. Yere atarak sırtıma bastılar. Beni itenler 3 tane yüzü maskeli polislerdi” iddialarını dile getirdi.

VALİLİK "KESİNLİKLE DARP YOK" DEDİ

Konuya dair açıklama yapan ve baskına ilişkin polis kayıtlarının 42 saniyelik bölümünü sesi olmadan paylaşan Şırnak Valiliği, "Kesinlikle herhangi bir darp olayı meydana gelmemiştir" dedi.

Eski Belediye Eş Başkanı Murat Şen'in "belediyenin eski çalışanı" olarak nitelendiği açıklama şöyle:

"Şırnak merkez ve ilçelerinde 14-15 Şubat tarihlerinde ilgili cumhuriyet savcılıklarının talimatları doğrultusunda Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin olarak bazı sosyal medya hesaplarında İdil Belediyesi eski çalışanı Murat Şen'in annesi ve yeğeninin darp edildiğine dair gerçek dışı paylaşımlar yapıldığı görülmüştür. İdil Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan Nurettin Şen'in ikametinde yapılan aramada, görevli ekipler tarafından yapılan kamera çekiminde de açıkça görüldüğü haliyle, evde bulunan Fatım Şen'in koluna, kilidi kendisi tarafından açılan sandukanın kapağı düşmüş, darp edildiği iddia edilen Abdurrahim Şen isimli şahıs ise gözaltına alınan şahıslardan olmadığından kendisine yönelik bir işlem yapılmamış, bahse konu operasyon esnasında görevlilerimize herhangi bir mukavemet gösterilmediği gibi kesinlikle herhangi bir darp olayı meydana gelmemiştir."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç: Madem ki polisler neden kimliklerini gizliyorlar

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 777'nci haftada da adalet talebini yineledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...