15 Şubat 2020 10:49

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç: Madem ki polisler neden kimliklerini gizliyorlar

Van’da, günlerdir kendisini takip eden bir aracı görüntüleyip teşhir eden HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç Evrensel'e konuştu: ‘Ben milletvekiliyim’ dedim, bana ‘Sen benim vekilim değilsin’ dedi.

HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç'ın videosundan ekran görüntüsü

Paylaş

Meltem AKYOL
İstanbul

Van’da günlerdir kendisini takip eden bir aracı ve içerisindeki şahısları cep telefonu ile görüntüleyip teşhir eden Halkların Demokratik Partisi Van Milletvekili Murat Sarısaç yaşananları Evrensel’e anlattı.

“‘VEKİLİM’ DEDİM, ‘BENİM VEKİLİM DEĞİLSİN’ DEDİ”

Aracının önü kesilen Sarısaç’ın aracında bulunan HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Yunus Durdu gözaltına alındı.

Yaşananları gazetemize değerlendiren Sarısaç, günlerce plakasız araçlar tarafından takip edildiğini hatırlatarak şunları söyledi: “Beni takip eden plakasız bir araç o gün oturduğum sitenin bahçesinde bekliyordu, bilgi almak istedim, hakaretle cevap verdiler. Bana ‘Sen kimsin’ dedi bir tanesi, ‘Ben milletvekiliyim’ dedim, bana ‘Sen benim vekilim değilsin’ dedi. Sonrasında da aracımın önünü kesip PM Üyemiz Yunus Durdu’yu zorla araçtan aldılar.”

NEDEN PLAKASIZ ARAÇLA GEZİYORLAR?

Yunus Durdu’yu alanların polis olup olmadığını bilmediklerini belirten Sarısaç, görüntüler yayımlandıktan sonra Durdu’nun gözaltına alındığının açıklandığını söyledi. Sarısaç, “Plaka yoktu araçlarında, mademki polisler, madem ki yasalara tabiler neden kimliklerini gizliyorlar, neden plakasız araçla dolaşıyorlar” diye sordu. ‘Can güvenliğiniz olduğunu düşünüyor musunuz’ diye sorduğumuz Sarısaç, “Türkiye’de kimsenin can güvenliği yok, halkımızın can güvenliği yok, benim de can güvenliğim yok” dedi.

“HALKIMIZIN YAŞADIKLARININ SADECE BİRKAÇ SANİYESİDİR”

“O birkaç saniyelik görüntüler bizim yıllardır halk olarak yaşadıklarımızın sadece birkaç saniyesidir” diyen Sarısaç şunları söyledi: “Biz her gün halk olarak, HDP olarak, muhalifler olarak, yani AKP gibi olmayanlar olarak her gün bunu yaşıyoruz. Sokaktan geçince çok rahat dövülebiliyor, gözaltına alınabiliyor burada insanlar. Seçimler oluyor, yüzde 60-70’lerle belediye başkanı seçiyoruz, kayyum atanıyor, binlerce partilimiz hapiste. Van’da önceki gün 48 kişi gözaltına alındı. Üstelik yüzlerce eve de gidilmiş ve sonra da yanlış ihbar aldık denmiş. Kısacası Mehmet Ağar ve Tansu Çiller zihniyeti devrede, adeta ‘Onlar iyi başaramadılar, biz yapalım’ deniyor. Üstelik Kürtlerle sınırlı değil, burada muhalefet edene herkese düşman hukuku uygulanıyor. AKP grubunda ‘çocuklarım aç’ diyen kişi yaka paça gözaltına alınıyor, Meclis önünde ‘açız’ diye kendini yakan kişi gözaltına alınıyor.”

HDP: BEYAZ TOROSLAR İTTİFAKI YİNE İŞBAŞINDA

HDP Genel Merkezi de yaşananlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Son birkaç gündür Van Milletvekilimiz Murat Sarısaç, plakasız bir araçla ve şüpheli şahıslar tarafından açık bir şekilde takip edilmektedir. AKP-MHP iktidarı, ’90’lı yılların o karanlık dönemini aratmayacak yol ve yöntemlerle demokratik ve barışçıl mücadele yürütenleri hedef alıyor.

Bu yöntemlerin tümü, ’90’lı yılların o karanlık dönemine ait olan ve faili meçhul cinayetlere davetiye çıkaran yöntemlerdir. ’90’lı yılların derin devlet aktörleri ile suç ortaklığı yapan ve Kürt halkını yeniden Beyaz Toroslarla tehdit eden AKP iktidarı, bu yöntemlerle gözdağı vermeye çalışmaktadır.

Demokrasi, barış, adalet ve özgürlük mücadelesi yürüten hiçbir kişi iktidarın bu kirli ve karanlık tehditlerine boyun eğmeyecektir.”

ÖNCEKİ HABER

Kale Pratt'ta işten atılan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler direnişe başladı

SONRAKİ HABER

Şırnak Valiliğinden "Polis, 90 yaşındaki kadını darbetti" iddiasına dair açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...