15 Şubat 2020 09:57 Güncelleme: 15 Şubat 2020 12:16

Dikili'de Kızılay üzerinden Ensar Vakfına para aktarılmasına tepki

İzmir'de Dikili Emek ve Demokrasi Güçleri Kızılay üzerinden Ensar Vakfına para aktarılmasına tepki göstererek, "Vergi kaçırmalara neden olan sorumlular hesap vermelidir" dedi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Dikili Emek ve Demokrasi Güçleri Kızılay üzerinden Ensar Vakfına aktarılan paraya dikkat çekerek basın açıklaması yaptı. Dikili Meydanı'nda bir araya gelen kitle "Verdiğimiz vergilerin, ödediğimiz faturaların yandaşa, sermayeye, gerici vakıflara aktarılmasına izin vermeyeceğiz" yazılı pankart açtı. 

Kitle adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Öge son günlerde yaşanan felaketlerin birinci derecede sorumlusunun siyasi iktidarın temsilcileri olduğunu söyledi. Öge, "Felaketlerin ve insan ölümlerinin birbirini izlediği bu günlerde; “Vergi Kaçırma”mı yoksa “Vergiden Kaçınma”mı tartışmaları yozlaşma ve çürümenin nasıl dibe vurduğuna tanıklık etmemizi sağladı. Torunlar Holding’in bünyesinde olan Başkentgaz 8 milyon doları Kızılay’a niçin veriyor? Burada amacı nedir? Çünkü Kızılay özel yasa ile kurulmuş bir kamu kuruluşu, ona yapılan bağışlar “vergiden muaf” oluyor. Hem bağış yapmış oluyor hem de 8 milyon doların vergisinden kurtulmuş oluyor. Hem de o yıl zarar açıklayarak vergi vermemiş oluyor. Yandaş şirket olmanın keyfini sürmek bu olsa gerek" dedi.

"BAŞKA KURUMLAR DA VERGİ KAÇIRMA İŞİNE ALET OLMUŞ MUDUR?"

Kızılay gibi bir kurum “vergi kaçırma” amacı için paravan olarak kullanıldığını söyleyen Öge,"Başkentgaz Ensar’a yapacağı bağışı neden doğrudan değil de Kızılay üstünden yapmıştır? Kızılay niçin böyle bir vergi kaçırma işine alet olmuştur? Kızılay bunun gibi başka şirketler için de ”vergi kaçırma” işine alet olmuş mudur? Kızılay dışında Yeşilay, Çocuk Esirgeme Kurumu vb gibi kurumlar da “vergi kaçırma” işine alet olmuş mudur" diyerek hükümet eliyle yapılan vergi kaçırmaya dikkat çekti. 

"SORUMLULAR HESAP VERMELİDİR"

Başkentgaz, Kızılay, Ensar Türgev ve Türken’in bağış hesapları hemen incelemeye alınması gerektiğini ifade eden Öge, "İşçi ve emekçilere yeni vergileri dayatan siyasi iktidar temsilcileri, yandaş şirketlerin kaçırdığı vergileri ya görmezlikten geliyor ya da kendisi yandaş şirketlerin milyonlarca lira tutarındaki vergilerini bir kalemde silebiliyor. Bütün bu yolsuzluklara , vergi kaçırmalara neden olan sorumlular hesap vermelidir. Kızılay Genel Başkanı ve yönetim kurulu derhal istifa etmelidir" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam