15 Şubat 2020 06:37
Son Güncellenme Tarihi: 15 Şubat 2020 09:34

“PKK'lı terörist HDP milletvekilinin evinden çıktı” iddiasına fotoğraflı yanıt

HDP Milletvekili Murat Sarısaç, “PKK'lı terörist HDP'li milletvekilinin evinden çıktı” başlığı ile servis edilen haberlere sosyal medyadan yanıt verdi.

Fotoğraf: Murat Sarısaç

Paylaş

Van’da günlerdir kendisini takip eden bir aracı ve içerisindeki şahısları dün cep telefonu ile görüntüleyip teşhir eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Murat Sarısaç’a ait aracın önü kesilerek gözaltına alınan HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Yunus Durdu'ya dair Anadolu Ajansı tarafından akşam saatlerinde "PKK'lı terörist HDP'li milletvekilinin evinde çıktı" başlıklı bir haber servis edildi. HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, servis edilen haberlere tepki gösterdi.

MA'nn haberine göre HDP Milletvekili Murat Sarısaç’ın dün günlerdir kendisini takip eden bir aracı ve içerindekileri görüntüleyerek teşhir etmesi sonrasında aracının önü kesilerek HDP PM üyesi Yunus Durdu gözaltına alınmıştı. Yaşanan bu olay akabinde gözaltına alınan PM üyesi Durdu için havuz medyasında “PKK'lı terörist HDP'li milletvekilinin evinden çıktı” başlıklı haberler servis edildi. Sarısaç, servis edilen bu haberlere sosyal medya hesabından tepki gösterdi: “Evdeki terörist, diye lanse etmeye çalıştıkları arkadaşımız #YunusDurdu sahada bizimle çalışan PM’mizdir. Sizin hem hilelerinizle baş edicez hem de size karşı asla boyunda eğmeyeceğiz”

HDP’li vekil, gözaltına alınan Durdu ile birlikte katıldıkları program ve ziyaretlerin fotoğraflarını da paylaştı.

Milletvekili Sarısaç, kendisini günlerdir takip eden plakasız bir aracı dün yeniden oturduğu evin önünde görünce, araçtaki kişilere kim olduğunu sormuş, ancak Sarısaç'a cevap vermekten kaçınan kişiler araçlarıyla uzaklaşmıştı. Ardından kent merkezine gelmeye çalışan Sarısaç'ın aracı kısa bir süre sonra aynı araç tarafından durduruldu. Plakasız araçtan inen ve polis oldukları tahmin edilen kişiler, HDP PM üyesi Yunus Durdu'yu milletvekili aracından zorla çıkararak gözaltına almıştı. 

AA'NIN "TERÖRİST" İLAN ETTİĞİ DURDU, SON 4 AYDA İKİ KEZ GÖZALTINA ALINIP SERBEST KALDI

Anadolu Ajansı’nın “terörist” olarak lanse ettiği HDP Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu'nun son 4 ay içerisinde iki kez gözaltına alındığı, emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı da öğrenildi. Bu durum havuz medyasının Durdu'yu terör örgütü üyesi yapma yalanını da boşa çıkardı.

NE OLMUŞTU? 

Durdu, 6 Ekim 2019 tarihinde Sarısaç ile birlikte Diyarbakır'dan Van'a geldiği sırada Edremit ilçesinde araçları durduruldu. Polislerce “ihbar var” denilerek durdurulan araçta arama yapmak isteyen polislere izin vermeyen Sarısaç’ın aracının geçişine izin verilmedi. 3 saat boyunca yolda bekletilen araçta bulunan PM üyeleri Kadriye Özgüç, Yunus Durdu ve Rojhat Yaşari polislerce gözaltına alındı. Gözaltına alınan PM üyeleri, götürüldükleri Van İl Emniyet Müdürlüğü'nde aynı gün ifadeleri alındıktan sonra savcılığa bile çıkarılmadan serbest bırakılmıştı. 

Durdu, bu olaydan sonra HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Van’a geldiği 18 Ekim 2019 tarihinde ikinci kez gözaltında alındı. Temelli ve milletvekillerince yapılmak istenen açıklama polislerce engellendi, HDP'liler İl Örgütü binasına doğru yürümek isterken polis müdahalesiyle karşılaştı. Yaşanan arbedede polis, Yunus Durdu ile birlikte bazı HDP'lileri gözaltına aldı. Gözaltına alınan Durdu, ertesi gün savcılığa sevk edildi ve 2911 sayılı “Toplantı ve gösteri yürüyüşü kanununa muhalefet etmek” iddiasıyla hakkında işlem yapılarak serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Kolunu hamur makinesine kaptıran işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Van Barosu çığ felaketine ilişkin açılan davalara müdahil olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa