14 Şubat 2020 19:07

İki gündür gözaltında olan Eski HEP Milletvekili Mahmut Alınak: Onur kavgasındayım

İki gündür gözaltında olan Mahmut Alınak, avukatı aracılığıyla gönderdiği mesajda "Ben onur kavgasındayım" dedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İki gündür gözaltında olan yazar ve siyasetçi Mahmut Alınak avukatı aracılığıyla, "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" mesajı gönderdi.

Önceki gün evine yapılan baskınla gözaltına alınan Kürt Yazar ve Siyasetçi Mahmut Alınak'ın gözaltı süresi pazartesi gününe kadar uzatılırken dosyasına ise gizlilik kararı konulmuştu. Mezopotamya Haber Ajansında yer alan habere göre, bugün kendisiyle görüşen avukatı aracılığıyla mesaj gönderen Alınak, "Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Ben onur kavgasındayım. Benim gibi aydınların tutuklanması gerekiyor. Beni merak etmeyin" dedi.

"SANKİ SAVAŞ OPERASYONU GİBİ"

Aynı zamanda Alınak’ın oğlu olan Avukat Bişar Alınak, "Babamın sağlığı yerinde ve gayet moralli. Evimizde yapılan aramada 50'ye yakın polis, akrepler ve özel hareket timleri vardı. Sanki savaş operasyonu gibi bir uygulama yapıldı. Çağrılsa savcılığa gidecek olan bir kişiye bile bile yapılan bu uygulama kanundan doğan hakkın kötüye kullanılmasıdır. Zira gözaltı süresinin uzatılması da bu tezimizi doğrulayan bir durumdur. Bu sebeple gözaltına ilişkin itirazda bulunmadık. Yargının mengeneye alındığı günümüz hukuk sisteminde gözaltına yapacağımız itirazın beyhude olacağından eminiz. Kaldı ki talepte bulunmak bile hukuksuzluğu meşrulaştırmak anlamına gelecektir" dedi.

10'UNCU KEZ GÖZALTINDA

Daha önce 9 kez gözaltına alınarak tutuklanan ve hakkında onlarca kez dava açılan Alınak'ın kısa bir süre önce “Mehmet Tunç ve Bêkes” adlı kitabı yasaklanmış ardından İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi, Alınak hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak" iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede kitapta yer verilen tüm yazılar da suç sayılmıştı. 68 yaşında olan Alınak, "terör örgütü üyesi olmak" iddiasıyla gözaltında tutuluyor.

ÖNCEKİ HABER

Havalar ekside, depremzedeler çadırda

SONRAKİ HABER

UEFA, Manchester City'yi 2 yıl Avrupa kupalarından men etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...