14 Şubat 2020 14:40

Finlandiya’da Nazi bayrağı taşıyan ırkçılara soruşturma

Finlandiya’da bir gösteride Nazi bayrağı taşıyan Kuzey Direniş Hareketi üyesi 6 ırkçı hakkında soruşturma başlatıldı.

(Arşiv) Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

Finlandiya’da Başsavcı, bir gösteride Nazi bayrağı taşıyan Kuzey Direniş Hareketi (NMR) üyesi 6 ırkçı hakkında kışkırtıcılık yapma suçundan soruşturma başlattı.

Başsavcı Ralja Toivianen, yaptığı yazılı açıklamada 2018 yılında Finlandiya’nın bağımsızlık günü kutlamalarında düzenledikleri gösteride üzerinde “gamalı haç” bulunan 6 kişi hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Bayraklarını bazı halk gruplarına karşı tehdit oluşturduğunu ve aşağıladığını belirten Toivianen, bayrakların toplumca bilinen ideolojik mesaj içerdiğini söyledi.

Kuzey Direniş Hareketi bünyesinde aktif çalışma yürüten biri kadın 6 kişiden çoğunluğunun daha önce nefret ve kışkırtıcılık suçundan ceza aldığı belirtildi. 

Başsavcı, Helsinki’nin Nordsjö semtinde bulunan bir okulun önünde 25 Nisan 2018’de öğrencilere yönelik ırkçı konuşmalar yapan bir kişi hakkında da soruşturma başlattı.

Yüksek Mahkeme, geçtiğimiz yıl Kuzey Direniş Hareketi’nin geçici olarak yasaklanmasını kararlaştırmıştı. Kesin kararın bu yılın bahar aylarında verilmesi bekleniyor.

ÖNCEKİ HABER

Avustralya'daki yangınların tamamı kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

CHP'li Girgin'den soru önergesi: Domates elde kaldı çiftçi perişan, ne yapacaksınız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...