14 Şubat 2020 11:54

HDP: Hukuksuzca gözaltına alınanlar derhal serbest bırakılsın!

HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, iki gündür pek çok ilde parti üye ve yöneticilerine yönelik düzenlenen operasyonlara ve gözaltılara tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP tarafından yapılan açıklamada birçok ilde yapılan gözaltılar kınandı. Açıklamada en az 99 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran tarafından yapılan açıklamada Diyarbakır, Ankara, Dersim, Mardin, Van, Mersin, Kocaeli, Muş, Ağrı ve İstanbul başta olmak üzere iki gündür pek çok ilde parti üyelerine yönelik gözaltılarda en az 99 yurttaşın gözaltına alındığı bildirildi.

Acar Başaran, Diyarbakır’da aralarında İl Yöneticisi İrfan Söner, Bağlar İlçe Eş Başkanı Mehmet Atlıhan ve Yenişehir İlçe Eş Başkanı Sadrettin Kaya, Bağlar İlçe Yöneticisi Abdullah Dengiz ve Bağlar Belediyesi Eski Meclis Üyesi Rıfat Turfan’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi; Dersim’de çoğunluğu üniversite öğrencisi 10 kişi, Ankara’da ise 6 kişi; Mersin’de 4’ü çocuk 14 kişi ve Van’da Mezopotamya Ajansı Muhabiri Yunus Duman’ın gözaltına alındığını belirtti.

Acar Başaran; “Partimize gözü dönmüş bir şekilde saldıran iktidar, sıradanlaştırdığı gözaltı operasyonlarıyla partimizi ve yurttaşları demokratik siyasetin dışına itebileceğini sanmakta, çocukları bile gözaltına almaktadır. 23 Şubat’ta yapılacak 4. Büyük Olağan Kongremiz öncesi partimizi çeşitli bahanelerle yargı eliyle kriminalize etme çabası devam etmekte, yurttaşlarımız siyasi soykırım operasyonlarıyla korkutulmak istenmektedir” dedi.

Gözaltına alınanların serbest bırakılmasını isteyen Acar Başaran şunları söyledi “İktidara, bizleri gözaltı operasyonlarıyla sindiremediğini ve sindiremeyeceğini bir kez daha hatırlatıyor, Türkiye kamuoyunu demokratik siyasete destek vermeye, intikam siyaseti yürüten AKP-MHP faşist bloğuna karşı durmaya çağırıyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Bergama’da direnen işçilere destek ziyaretleri devam ediyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu Tahir Elçi cinayetinde taleplerini mahkemeye sunacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...